Plantentuin Meise

Vandaag wandelden we door de plantentuin in Meise en gingen we een avondje bowlen met de jongens.

Het was even zoeken naar parking in Meise, even vreesden we al voor een herhaling van het Pula-scenario. Uiteindelijk vonden we gelukkig nog een plaatsje bij een zij-ingang. Tot onze teleurstelling kan je niet met Bancontact betalen bij de plantentuin? Hallo??? welkom in 2016? Naar de dichtstbijzijnde bankautomaat dan maar. En uiteindelijk met enige vertraging toch de plantentuin binnen. Het domein was netjes en mooi om door te wandelen. Her en der staat er kunst. Dat er ook Pokémon te vangen waren en pokéstops waren was een grote plus voor de oudste zoon.

DSC09341.JPG

DSC09403-PANO

We zagen ook de reuze aronskelk die nu in bloei staat. Van de typische geur gelukkig niks gemerkt, indrukwekkend was de bloem wel!

SONY DSC

We gingen ook binnen in het kasteel van Bouchout, een 12de eeuws versterkt kasteel dat dienst doet als tentoonstellingsruimte. De naam van de kunstenares die er momenteel exposeert ontglipt me, maar het was de moeite.

DSC09360.JPG

We schoven onze benen onder de grootste picknicktafel van België. Maar liefst 300m lang! De jongste 2 waren op slag enthousiast: “Het is hier feest”. 🙂

Inkom was zeer schappelijk: € 7 p.p. voor volwassenen, kinderen gratis.

Voor andere foto’s van de plantentuin check onze Instagram!

De jongens hadden zich goed gedragen, en er was beloofd dat we dan nog een spelletje bowling gingen doen. Vlakbij de plantentuin is de grootste bowling van de Benelux. En zelfs voor onze 4 jarigen was het spelletje bowling een absolute topper dankzij de zijkanten en de balgooi-hulp, een soort metalen rek waarmee ze de bal eigenlijk enkel maar naar beneden moesten laten rollen. Grote pret verzekerd! Het enige wat tegenviel was de muziekkeuze, Vlaamse schlagers zijn niet zo ons ding.

IMG_20160728_191622

Een gedachte over “Plantentuin Meise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.