Dagje Leuven = quality time voor zoon en papa

Eens om de paar maanden tijd ga ik (papa) met onze middelste zoon naar Leuven. Telkens opnieuw komt er dan van zijn kant de vraag, “gaan we dan een broodje eten waar we een gehaald hebben wanneer ik mijn arm gebroken had?”

Toen onze middelste zoon in de derde kleuterklas zat is hij naar een verjaardagsfeestje geweest van een klasgenoot waar hij zijn arm gebroken heeft. Het gevolg was dat hij doordat het twee dagen sportdag was die week, dan een week niet naar school mocht van de arts. Die week zijn wij met z’n tweeën een dagje Leuven gaan doen. Hij mocht toen kiezen wat we zouden doen (in zoverre papa het OK vond ;-D ). Grappig genoeg was een broodje met kip curry en een blikje fris toen al wat hij wou.

Vandaag moest ik dus in Leuven zijn. Het eerste wat ik deze ochtend mocht horen was, “Gaan we daar iets eten?…..   We kunnen daar een broodje eten!” “We zullen zien hoeveel tijd we hebben jongen.” Dat zei ik wetende dat het perfect zou gaan 😛

Na de verplichtingen gedaan te hebben gingen we dus op ontdekking (in zoverre Leuven nog te ontdekken  is na 6 jaar in Kessel-Lo gewoond te hebben). Deze zomer staat er een mooi zitplaats-achtig iets op de grote markt waar eigenlijk o.a. “groot verlof” en nog wat andere tekst staat, die deels reclame is voor hun zomer activiteiten in de stad. Het is wel leuk voor kinderen om een beetje op te zitten of spelen. Al was dat laatste niet meteen naar de zin van een man die op een bankje ernaast zat, woeps!

IMG_20160805_095219

Op naar dat belegde broodje! Uiteraard zijn de ogen groter dan de mond bij kinderen met honger en wil hij een veel te groot broodje bestellen. Maar what the heck! Voor zoveel hij met mij naar Leuven gaat. Voor de nieuwsgierigen, ikzelf heb een broodje “brie-special” genomen. En nu we hier toch zijn, kan ik meteen ook een lekkere koffie gaan halen voor mezelf, niet? En de Punto-Kiosk is op de weg naar de auto, toevallig 😉 . Latte to go please! In het verleden ben ik genoeg langs de ‘originele’ Punto geweest. Het was de eerste keer dat ik langs de kiosk ging. Wie in Leuven gewoond heeft zal sowieso wel Punto kennen, de kiosk leek me veel kalmer en vooral door het kiosk gedeelte een ander gevoel geven. De koffie smaakte er zeker niet minder om! We hebben ons buiten in het zonnetje op een bankje gezet en genoten van onze quality-time en ons broodje!

IMG_20160805_103257IMG_20160805_102707

En zo is het toch maar weer mooi duidelijk gemaakt dat je niet veel moet doen om een leuke tijd te beleven met de kindjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.