Picknicken aan de Rijn

Düsseldorf was een stad die nog op ons to-see lijstje stond. Gelukkig op slechts 2u rijden en dus perfect voor een daguitstap. We betaalden €2/u aan een openluchtparking op 700m lopen van het centrum. De overdekte parkings waren helaas allen te laag voor onze auto.

We arriveerden net op de middag met een klein hongerke. Eerste stop: Dunkin Donuts. Oké, niet helemaal pedagogisch verantwoord. Maar wel heel erg lekker!

IMG_20160808_103141

Düsseldorf Tonhalle was mooi, zonder meer.

IMG_20160807_134157.jpg

Op de marktplatz was het gezellig druk. Er leek momenteel ook een soort bier- en eetfeest gaande waardoor er verschillende kraampjes stonden. Het altes rathaus was minder indrukwekkend dan gehoopt. De Josephskapelle daarentegen was dat wel!

Düsseldorf is helaas, in tegenstelling tot de andere bezochte Duitse steden, niet zo heel proper. Op verschillende plaatsen lag glas op de grond. Misschien dat het feit dat het zondag was er mee te maken had?

Het park – hofgarten -in de stad daarentegen was wel netjes en verzorgd. Net zoals de vele speeltuintjes die er te vinden zijn.

DSC09731.JPG

We sloten de dag af met een picknick aan de Rijn. Her en der waren families aan het BBQen, gezelligheid troef! Een mooi grasveld, dekentje erop, en lekker eten meer moet dat voor ons niet zijn. 🙂 Het mooie weer kregen we er gratis en voor niks bij.

Kijk zeker naar de overkant van de Rijn. De prachtige rijhuizen vormen een mooi kleurenpallet.

IMG_20160808_103906.jpg

Conclusie: Düsseldorf is leuk voor een daguitstap, overnachtingen zouden we er niet voor boeken. Wij gingen op een zondag, en ondanks dat alle grote winkels gesloten waren was het toch behoorlijk druk. Qua bezienswaardigheden niet spectaculair, al maken de mooie parkjes en speeltuinen veel goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.