Besjes plukken

In Slovenië ontdekten we dat de jongens het geweldig vinden om bessen te plukken. Ik was dan ook meteen enthousiast toen ik hoorde dat je in de buurt blauwe bessen kan plukken.

Allemaal een doosje in de hand, mama de grote emmer, en plukken maar! We waren al gauw een klein uur zoet met plukken. De mooiste en grootste bessen werden eerst uitgekozen.

DSC09773.JPG

Voor €4 per kilo kregen we onze oogst mee naar huis. Dat is echt geen geld. Onlangs nog blauwe bessen in de supermarkt gekocht? Je bent gemakkelijk het driedubbele kwijt. En nu begrijp ik waarom. De grootste kostenpost zit waarschijnlijk in het plukken van de delicate bessen. Het concept van de zelfpluktuin is voor ons zeker voor herhaling vatbaar!

Tip: Doe laarsjes aan. Ondanks het zonnige weer kan het toch behoorlijk drassig zijn onder de struikjes en pas op voor laaghangende scherpe takjes bij blote benen!

DSC09778.JPG

En nu…al die lekker receptjes met blauwe bessen uitproberen! 🙂 Te beginnen met een heerlijke smoothie want er moeten nog enkele bananen op. Een banaan-blauwe bes-sinaassmoothie is alvast een aanrader.

DSC09779.JPG

2 gedachtes over “Besjes plukken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.