Restjes

In een gezin met vier kinderen durven er wel eens wat restjes opstapelen. Dan heb ik het over restjes van het maken van maaltijden, niet over de restjes van de al geserveerde maaltijden (al is dat zeker ook niet weinig). Een halve courgette, aubergine, wortel noem maar op. Ik volg nogal graag strikt recepten en dat brengt restjes met zich mee.

Wij hebben een compostbak in de tuin. Daar ligt het niet aan. En toch vind ik het enorme zonde om zoveel eten zomaar weg te gooien. Dus wil ik steeds iets doen met die overgebleven stukjes eten.

Zo heb ik gisteren boekweitnoodles gemaakt met curry, champignons, paprika en omelet. Het was middag en de omelet stond van die ochtend in de koelkast. De boekweitnoodles waren te veel bij een maaltijdbox geleverd. Dan waren de champignons en de paprika nog wat overgebleven was van de pizza . Nog snel zelf een currysaus maken and that’s it!

Heel goedkoop, zeker niet minder lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.