Energiek Mechelen

Technopolis stond al een tijdje op ons to-do lijstje. Als we dan ook nog eens voordelig kunnen gaan dan kunnen we die kans niet laten liggen hé? Normaal zou een uitstapje naar Technopolis ons gezin ruim €100 kosten, maar met de gezinsdag van de Gezinsbond bleven de kosten maar liefst beperkt tot € 24!

Vooral William keek er enorm naar uit. Bij aankomst kregen we allemaal een bandje dat we bij diverse proefjes konden “scannen”. Achteraf kregen we een mailtje met de resultaten van de proefjes. De jongens maakten bijvoorbeeld een animatiefilmpje op de klassieke manier. Telkens een tekening verplaatsen en een foto maken. Heel leuk om achteraf te herbekijken.

Er zijn zoveel proefjes dat er eigenlijk te veel zijn om ze allemaal te doen. Het “wandelen op de maan” was heel druk en hebben we bijgevolg niet gedaan. Ook het koordfietsen lieten we links liggen. We tilden wel samen een volledige auto op, we maakten reuze grote zeepbellen, bouwden dammen en autobanen. We leerden wel over optische illusies, techniek, magneten, etc.

DSC00768.JPG

Bij de jongste 3 vielen vooral de proefjes die met water te maken hadden in de smaak. Dit resulteerde helaas in een trui met 2 natte mouwen. Er was ook een kids-doe-club met een mini-supermarkt, mini-bouwwerf, mini-garage en mini-pizzeria. Vooral de jongsten vonden dit heel leuk.

DSC00758.JPG

DSC00745.JPG

Jammer dat het vrij druk was tegen de middag. Hierdoor was het soms wachten op een proefje. Bovendien is de concentratieboog van Jake en Matthew nog niet zo heel lang waardoor ze al gauw alle kanten op wilden en William en Vince niet lang genoeg kon kijken.

Enkele tips:

  • Probeer te gaan als het niet te druk is. Zo heb je meer tijd om de proefjes rustig te bekijken.
  • 4 jaar is net iets te jong, zeker in combinatie met oudere kinderen.
  • Maak gebruik van de vestiaire. Het is binnen zeker warm genoeg en anders sleep je de hele dag met jassen.

Een gedachte over “Energiek Mechelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.