Pok! Pok! Pok!

Daar stonden ze weer voor de deur, de windpokken. Na jaren geleden de twee oudste zonen het doorstaan te hebben, zijn Jake en Matthew nu aan de beurt!

Het is telkens toch weer afwachten wat het gaat geven en vooral, wanneer ze komen. Elk kind reageert anders op windpokken en daarom is het toch altijd even bekijken welke effecten het op de kinderen heeft. De ene had amper pokjes maar zat heel de tijd met koorts. De andere stond van kop tot teen vol pokjes maar heeft voor de rest geen last.

Maar het lastigste van al wanneer ze windpokken hebben? Ze tegenhouden met krabben aan die pokjes. Maar zeker ook, ze binnenhouden, nergens heen kunnen. Wat overigens grotendeels nutteloos is naar mijn mening. Tegen dat de pokken daadwerkelijk doorgekomen zijn heeft het kind in kwestie al lang een heleboel andere kinderen de windpokken cadeau gedaan. Nu laten ze die kinderen thuis blijven van school gewoon omwille van de pokjes. Tenzij er andere hinder is zoals koorts, zie ik het nut hier echt niet van in.  Interessant om weten voor de weinige volwassenen die het toch nog niet gehad hebben, je kan jezelf laten vaccineren om je te beschermen. Voor mensen met een kinderwens in die groep is het zelfs meer dan aangeraden wetende dat er gevaar is voor de baby als je de windpokken krijgt tijdens de zwangerschap. Wel nog opletten voor heel kleine baby’s.

Ondertussen wachten wij hier tot het over gaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.