De ongezouten mening

Timisoara was verrassend op veel manieren. We hadden ons voorbereid dat er nog wat armoede zou zijn, maar dat het nog in die mate aanwezig was hadden we niet verwacht, doch leek iedereen er wel gelukkig en niks te missen.

IMG_0224.JPG

Echt iedereen heeft er een hond, dat is soms schrikken als je naast een voortuin wandelt. Helaas zijn die voortuinen niet altijd even netjes.

IMG_0152.JPG

Zoals verwacht was Roemeens echt onverstaanbaar en te moeilijk voor ons. Gelukkig zijn de meesten bereid om of met een woordje Engels of gebaren je te begrijpen. Al waren er uitzonderingen, zoals in de McDo.

Wat me blijft intrigeren is dat de voeding er zo goedkoop is. Elke keer weer waren we geschokt over hoe weinig we moesten betalen in de supermarkten. De kleding daarentegen is ongeveer even duur als hier, en in grote winkelcentra vind je ook echt dure merken. Ik vrees dat dit enkel voor de rijkeren daar zal weggelegd zijn?

IMG_0128.JPG

De parken zijn niet alleen mooi, maar ook mooi onderhouden en vrij van vandalisme. Grafitti zie je er nergens. Daar kan België nog een puntje aan zuigen. We voelden ons welkom ook. Onze kinderen speelden broederlijk naast de locals, speeltuigen werden gedeeld en iedereen knikte goededag. Zelfs in eigen land is dat helaas niet evident.

We zeiden het al eerder, met de taxichauffeurs moet je wat geluk hebben. Onze bestelde taxi kwam niet opdagen. Hij was besteld door het hotel zelf, dus het kon niet aan de taal liggen. Na een half uur gewacht te hebben gingen we naar het dichtstbijzijnde taxipunt. Daar was een taxi meteen bereid ons naar de luchthaven te voeren, voor 2/3 van de prijs. We werden netjes voor de luchthaven afgezet en gaven de chauffeur hetzelfde bedrag als we aan de andere taxi zouden betaald hebben. In die luchthaven is trouwens niet zoveel te beleven. Houd er ook rekening mee dat er in de taxfree shop enkel met € mag betaald worden. Dat was een tegenvaller want we wilden ons Lei nog graag opgebruiken.

IMG_0250.JPG

IMG_0252.JPG

Jammer dat we er geen bezoek aan Boekarest aan gebreid hebben. Toen we in Polen waren bezochten we eerst Gdansk en vervolgens Warschau. Dat was toen heel leerrijk om het verschil te zien tussen een regionale stad en de hoofdstad. Reden te meer dus om ooit nog eens terug te gaan naar Roemenië.

Benieuwd wat ons uitstapje met 6 gekost heeft?

  • We vlogen met Wizzair vanop Eindhoven naar Timisoara:€ 119
  • Parking Eindhoven: € 40
  • 3 nachten in een 3*-hotel met ontbijt (1 grote kamer): € 216
  • Geld ter plaatse gespendeerd: € 160 (700 RON) Met dit geld hebben we de taxi’s betaald, de fooien, snacks en drank in de supermarkt, kleine souvenirs, lunches en diners. We hadden met minder ook toegekomen, want we hebben de laatste dag de overschot “opgedaan”.
  • TOTAAL: € 535 voor 6 pers. voor 5 dagen

We hadden waarschijnlijk meer uitgegeven hadden we thuisgebleven en diverse daguitstappen gedaan. De jongens vonden het heel leerrijk én leuk. Langer dan 3 nachten raad ik niet aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.