Much Ado About Nothing

Afgelopen week hadden we een moment dat William en Vince niet thuis waren en Vicky, Jake, Matthew en ik een bezigheid zochten. We zijn nog vroeg voor Kerst, dus rondkijken voor cadeautjes kan geen kwaad. Des te vroeger ze klaarstaan des te beter. Maar met de jongste twee erbij zou het toch eerder kijken dan kopen zijn.

IMG_6068.JPG

In die gedachte zochten we een plaats om te winkelen. Eind vorige maand opende er een nieuw winkelcentrum in het Brusselse. “Docks Bruxsel”. Leuke naam aangezien het aan het water staat. Geen idee dat het ook dé reden voor de naam is. Ik gok dat het eerder de vorige gebruiker van de locatie geweest zal zijn waarvoor deze naam gekozen is.

IMG_1995.JPG

De weg naar ginder viel al bij al mee. OK het was een dag in een schoolvakantie, maar toch. Ik had qua mobiliteit, en dan vooral met de auto, een ramp verwacht. Op de laatste honderd meter na, niet moeten aanschuiven. De weg naar huis was iets anders. Al kan dat ook aan mij gelegen hebben. Uiteindelijk kende onze GPS de weg niet die we moesten volgen, dankzij de nieuwe weginrichting uiteraard.

IMG_4510.JPG

Eens boven van de overigens mooi ingerichte ondergrondse parking kom je uit in een kunstmatig uitziend dorpje van winkels. Veel winkels, niet uitzonderlijk veel! Wel enkele die ontbreken die toch jammer zijn. Dan denk ik vooral aan HEMA. De inrichting heeft geen duidelijke stroom waarin je kan wandelen. Zelf vind ik dit leuk. Veel van de ketens die je overal kan vinden ga je hier ook vinden. Wat niet slecht hoeft te zijn. Onze favoriete winkel in het winkelcentrum? “Flying Tiger”. Ja kan er veel prularia vinden. Weggesmeten geld ja, maar soms het leukste om doen 😛 . We hebben er wel veel kleine schoencadeautjes gevonden. Fox & Cie was een heel leuk speelgoedwinkeltje met een leuk niet cliché aanbod. Dingen zoals HABA spellen kosten er toch snel enkele euro’s meer.  Na even wandelen keken we uit naar een Bagel in Bagl. Daar hadden ze duidelijk nog last van kinderziektes. Lang wachten en duidelijk nog niet geroutineerd. Wel 10/10 voor effort.

IMG_3838.JPG

De essentie van een winkelcentrum is hier aanwezig, veel winkels dicht bij elkaar. Neem daar de moderne bioscoop bij en je hebt het modernste winkelcentrum van België. Al zegt dat niet veel. Uiteindelijk (en hier banaliseer ik een beetje) ga hier gewoon komen om te winkelen. Het wauw gevoel zoals de ontwikkelaars van dit project beoogden lijkt mij vrijwel onmogelijk met een hoop winkels. Jammer maar helaas. Desondanks was het wel leuk om met Jake en Matthew te gaan winkelen.

IMG_0094.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.