Fantastic Beasts (spoiler alert)

Vicky en ik gingen gisteren in de vroege avond naar een stockverkoop van babyspullen in Kontich. Hier moesten we al een babysit voor vragen, dus hadden we er maar een filmpje in de bioscoop en een snelle hap aan toegevoegd.

Wanneer wij de kans hebben om in Antwerpen te gaan zien naar de film, zullen we steeds stoelen kiezen in de zogenaamde “Cosey Zone”. Twee stoelen tegen elkaar met een leuning in het midden die omhoog kan, tafeltjes ter beschikking, niemand te dicht achter je en waarschijnlijk nog enkele voordelen. Alleen de hogere prijs is een minder leuk detail.

img_0096

We wilden beide heel graag “Fantastic Beasts and Where to Find Them” eens zien. Zoals ik in een eerdere blogpost aangegeven heb, vind ik de Harry Potter boeken en films leuk. En toch moet ik toegeven dat ik het boek in dit geval niet gelezen heb. Misschien is dat wel een grote fout geweest. Misschien ook niet.  Al is het niet zo dat de verhaallijn in dit geval uit het boek komt. Zou ook straf zijn, meerdere films maken uit minder dan 150 pagina’s.

De film kwam naar ons gevoel traag op gang. Daar kwam bovenop dat ze in deze film niet meer spreken van Muggles of Dreuzels, tenzij dan het hoofdpersonage, maar wel van “No-Maj’s”. De vrees voor een slechte film was op dat moment groot. Ik weet dat het geen Harry Potter is, desondanks misten we beide het happy magie gevoel van die films. De speciale magische dieren waren logischerwijs dan wel veel mooier gemaakt en afgewerkt. Met enkele zeer bizarre exemplaren ook. Tot in de helft van de film had ik het gevoel dat ze de humor het overwicht lieten hebben en in de tweede helft het eerder donkere gedeelte. Maar de mopjes waren zwak en zeer voorspelbaar. Zeer jammere zaak.

img_6775

Richting de ontknoping was het heel duidelijk wat er ging gebeuren en hier komt de grootste spoiler, de vermomde aanwezigheid van Grindelwald in deze film was veel te voorspelbaar en hopelijk niet de teneur van de films die er op gaan volgen.

Ondanks deze naar mijn mening vele minpunten aan de film heeft hij me wel kunnen bekoren. Ik denk dat Harry Potter fans hier ergens hun zin wel in gaan vinden. Vooral dan voor de beleving van de film, niet het verhaal. De effecten en sommige terugkerende dingen uit de Harry Potter films zijn een reden waarom ik de volgende film in de reeks waarschijnlijk ook zal gaan zien. Die details maken het duidelijk toch een film in dezelfde reeks.

Na genoten te hebben van de films toch weer snel naar huis gereden om te kijken of de zonen wel braaf geweest zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.