Op de koffie bij Mr. Gwendolyn Rutten

Vrijdagochtend en de kinderen afgezet voor het school. Vicky en ik dat een lekkere koffie gaan drinken in Leuven. Waarna ik Vicky af ga zetten op het werk. Even genieten van een rustig moment voor ons tweeën dus!

En alsof dat niet genoeg koffie was, bel ik onderweg naar mijn volgende bestemming naar een vriend in Aarschot om te vragen of hij geen zin heeft om een koffie of thee te gaan drinken. Niet veel later zijn we te voet onderweg naar een koffiebar genaamd “Pauze”. Overigens uitgebaat door de echtgenoot van Gwendolyn Rutten, de bekende Aarschotse politica. Eerste keer voor ons. Het blijkt er klein maar gezellig te zijn! Een leuke open haard (of wat er op moest lijken) in de ruimte waar we zitten. Wij plaatsten ons naast een trap. Een trap die plots een flashback was naar een ver verleden, waar ik op kroegentocht in het café dat toen gevestigd was op deze locatie, naar boven sukkelde op diezelfde trap. Ondertussen speelde er muziek van B.B.King op vinyl in de achtergrond.

IMG_5020.JPG

Maar een minuutje eerder kwamen we dus binnen. Met glinsterende ogen bekeek ik de kaart om te kiezen tussen enkele lekkere smaken. Toch maar voor de “safe choice” gegaan, latté karamel. Normaal zou ik hazelnoot kiezen, ware het niet dat ik dat een uur eerder al gedronken had 😀 . Mijn gezelschap, Benny bestelde een lavendelthee, iets minder safe.

img_6086

Beetje later krijgen we onze dranken. O-ver-heerlijk was mijn Latté! Een van de beste die ik ooit gedronken heb, zonder overdrijven. Perfect schuimlaagje, dat niet te dik of te dun was. Maar ook de karamel was lekkerder dan ik gewoon ben. De thee daar kan ik niet over oordelen, maar die werd zeer goed bevonden door Benny. En wat doen twee mannen die hun warme drank krijgen? Kwek kwek kwek! Tetteren! Over koetjes en kalfjes en nog meer. De koffie was weer veel te snel op en we gingen weer verder. Klein jammer detail aan “Pauze”? Betalen met een kaart was niet mogelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.