Havermout koekjes bakken

Al enige tijd geleden kochten we een bokaal koekjesmix voor het goede doel. Zondagnamiddag was de ideale moment om ze te bakken. Het bleek kinderspel te zijn. Een ei en boter erbij even mengen en hoopjes deeg op het bakpapier leggen. Meer was het niet. Jammer dat de precieze inhoud niet op de bokaal staat want de koekjes zijn zeker voor herhaling vatbaar. Ze hadden amper tijd om koud te worden, zo heerlijk waren ze! Binnenkort eens even zoeken of we het recept kunnen nabootsen.

img_8881

giphy

Omdat het zo simpel en snel ging hadden we zin om nog wat te bakken. Het werden pepernoten.

Nodig:

  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram donkere suiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 15 gram speculaaskruiden
  • 4 eetlepels melk

Ik gebruikte iets meer boter omdat het deeg nogal lang droog bleef. De koekjes gingen 15 min. in de oven aan 160°C.

Alles mengen, balletjes rollen en lichtjes platduwen op het bakpapier. De balletjes rollen bleek een superactiviteit voor de jongste 2. Deze keer konden ze “echt meehelpen” met het koekjesbakken. Ik was vooral blij dat er bij beide recepten geen deegrol aan te pas kwam en het eindeloos uitrollen en vormpjes uitsteken.

IMG_1326.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.