Geeky Blog 4: Nintendo

Een beetje een nostalgische geeky blog deze keer. Afgelopen zondag heeft de Sint op grote vraag van William en Vince een Wii U gebracht bij ons. We hebben hier thuis, als ik zie naar leeftijdsgenoten van de jongens, de boot nog lang kunnen afhouden qua gaming. Er werd wel eens een spelletje gespeeld op de smartphone van mama of papa of op de iPad. Qua consoles hebben ze tot over een paar maand geleden nooit echt gespeeld. Tenzij dan misschien een keertje bowlen op de Wii.

Een tip die ik wil geven omtrent consoles? Koop wat bij je past en niet wat nieuw is!

Waarom de Wii U voor William en Vince de juiste zou moeten zijn? Ze spelen graag first party games van Nintendo. Van Mario Kart tot Super Mario Bros. Dan is de keuze heel klein qua consoles 😉 . Onze Nintendo Wii is ondertussen meer dan 9 jaar oud en dus hopeloos verouderd. De opvolger van de Wii U lijkt weer iets helemaal anders te worden. Dus is de een Wii U een logische keuze. Andere systemen zoals Playstation of Xbox zijn niet ideaal voor de jongens. Games zoals GTA zijn hier toch uit den boze en sport games zoals FIFA of NBA kunnen hun weinig boeien.

Dat het hier zo’n Nintendo fans zijn hoeft niet te verbazen. Op een Playstation 3 na, heeft hier nooit iets anders in huis geweest. Van Nintendo hebben we dan weer elke console in huis. Van de NES tot en met de Nintendo Wii. Omdat de Wii U voor Vicky en mezelf nooit als een meerwaarde aanvoelde hebben we eigenlijk nooit overwogen hem te kopen. Het gebrek aan klassiekers kan hier wel iets mee te maken hebben.

img_4165

En we hebben er een zwak voor, voor die klassiekers. Wij gooien materiële dingen snel weg, of beter we geven ze weg. Maar onze consoles, de NES, SNES, N64, GameCube en Wii, die doen we niet weg. Net als de games ervoor logischerwijs. Minstens een keer per jaar worden de Super Mario Bros spellen voor de NES wel eens boven gehaald. Al ben ik zelf een grotere fan van Mario Kart. Specifiek van de eerste versie op de Super Nintendo. Die 2D manier van racen. Uren zou ik het kunnen spelen!

Moest ik nu moeten kiezen tussen de NES of eender welke recente console? Zonder twijfelen de NES! Ik ben ongeveer 25 jaar ouder dan de eerste keer dat ik er op speelde en toch nog altijd niet beu! Ik ben er ook zeker van dat ik niet de enige ben 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.