Toetsen, toetsen en nog eens toetsen

Op het einde van deze blog mag u tegen mij zeggen, ’t is al goed bompa!

De laatste dagen kan het soms een beetje een gevecht worden om de studieboeken. Het zijn namelijk toetsen in William zijn klas. Ondertussen een leerling van het derde leerjaar. Het kan aan mij liggen, maar ik heb het gevoel dat William veel meer toetsen moet maken dan ik destijds op diezelfde leeftijd. Niet dat ze veel moeten kennen of boeken voor hun neus geduwd krijgen. Ze doen wel toetsen op bepaalde dagen, zoals de groten.

Ik dacht dat men eerder wou werken naar een systeem waar momentopnames, wat examens toch nog altijd zijn, minder druk geven aan de kinderen. Voorbereiding, ok! Maar ze al helemaal in dat systeem gooien vind ik een beetje te veel. Je moet het maar voorhebben dat je kind niet zo’n fan is van die momenten waar de stress de verpakking is van het geheel.

Er te veel achter zitten helpt niet. Er te weinig achter zitten en ze doen weinig of niets, want wat een sint gebracht heeft is toch veel leuker. De middenweg vinden kan soms moeilijk zijn.

Ik besluit met de boodschap dat ik het toch beter vond vroeger toen echte toetsen nog niet echt toetsen waren op die leeftijd.

img_5052

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.