Babybump update #20weken

Al op de helft. Wat vliegt de tijd bij zo’n vierde zwangerschap voorbij. Praktisch gezien waarschijnlijk zelfs al over de helft, aangezien de vorige 4 allen voor 38 weken kwamen.

Stilaan begint de noodzaak tot positiekleding zich op te dringen. Van de vorige zwangerschappen was nog maar bitter weinig in huis. Gelukkig zijn er stockverkopen, zoals vandaag bij Boops N burps in Leuven. Zalig om te winkelen tegen kleine prijsjes. Ik kocht 3 voedingsbh’s, een mooie jurk voor de feestdagen, een top, rok en pyama.

Ook qua babyspullen hebben we niet veel meer in huis. Het meeste hebben we voorbije 4 jaar weggegeven aan vrienden en familie. Ook voor babyspullen zijn er heel wat stockverkopen. Zo gingen we voorbije maand naar een stockverkoop van Childhome, waar we een park, gliding chair en commode kochten voor een fractie van de prijs. De tweedehandsbeurzen van o.a. de gezinsbond zijn vaak ook de moeite. Zo kon ik er een leuk slaapzakje van Plum Plum kopen voor € 5. Ook de tweedehands websites zijn de moeite waard om af en toe op rond te snuisteren. Zo kochten we een heel pakket babyspeelgoed over voor € 1. Qua pampers en babydoekjes is het voordelig om promoties in de gaten te houden. Zo konden we online al pampers bestellen aan -50 %, en ook babydoekjes bestelden we al aan een fractie van de prijs. Stilaan loopt ons huis dus terug vol met babyspullen. Voordeel aan een vierde zwangerschap is dat je minder overbodige spullen in huis haalt. Waar we bij William nog een bumboo kochten (nieuw dan nog!), weten we nu dat dat onding amper te gebruiken is en dus zonde van het geld.

Waar we nog niet uit zijn is de naam, het kaartje en de bonen. Vooral dat eerste blijkt niet zo gemakkelijk te zijn. Er zijn al heel wat suggesties gekomen. Ik blijf het gevoel hebben dat we de 4 mooiste jongensnamen al gebruikt hebben. Dé naam zat er voorlopig nog niet bij. De naam moet dan ook aan heel wat eisen voldoen. Het moet in het rijtje passen, dus Engels, het mag niet op een andere manier uit te spreken zijn, het mag nog niet in de familie voorkomen, het mag niet op een van de andere 4 namen lijken. Ik denk dat we het kaartje ook pas kunnen kiezen als we de naam weten. We weten al wel welke stijl het zal worden.

De baby himself trappelt ondertussen al lustig rond. Ook de oudste jongens konden al voelen hoe de baby in de buik trappelt. Zo leuk!

Ondanks dat positiekledij zich opdringt, valt de weegschaal gelukkig nog mee. +2 Kg ondertussen. Ik ben benieuwd, vorige keren was de gewichtstoename eerder beperkt, maar toen was ik ook de eerste maanden misselijk terwijl nu de eetlust nooit weg is geweest. 🙂

Binnen minder dan 2 weken kunnen we de baby weer bewonderen op echo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.