Appeltaartjes

Ik had zin in warme appeltaart. Ik bekeek een aantal recepten, maar geen enkel recept stond me aan. Ik hou nl. niet van recepten met meer dan 5 ingrediënten, en ook niet van rozijnen in warme taart. Ik ben geen keukenprinses. Gelukkig ben ik getrouwd met een keukenprins. We zouden anders een pak saaier eten. :p Zelf maar aan het improviseren dan, soms tot grote ergernis van mijn keukenprins. Deze keer draaide mijn simpele improvisatie verrassend lekker uit!

Het werden zelfs 2 taartjes!

Taart 1

Benodigdheden:

 • bladerdeeg (Uit een pakje natuurlijk. 😉 )
 • Appels
 • Abrikozenconfituur
 • Bedek de bodem met bladerdeeg
 • Snij de appels in plakjes. Met schil zouden ze minder vocht afgeven, las ik ergens.
 • Bestrijk de bovenkant met abrikozenconfituur.
 • Leg rastertjes met de overschot van de bladerdeeg.
 • Zet +/- 40 min. in de oven op 180°

Taart 2

Benodigdheden

 • Bladerdeeg (de overschot van bovenstaand pak)
 • Appels (schil er ineens genoeg)
 • kaneel
 • Bedek de bodem met bladerdeeg.
 • Snij de appels in plakjes en bedek de taart.
 • Strooi er royaal kaneel overheen.
 • Zet +/- 30 min. in de oven op 180°

img_1792

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.