Ikea hacking

Dat wij fans zijn van Ikea, of minstens design van die regionen, was al langer duidelijk denk ik! Maar dat wil nog niet zeggen dat we de meubelen van deze zaak perfect vinden. Een kleine aanpassing is leuk om doen en vooral, een uniek resultaat is de beloning. Soms vallen die aanpassingen tegen. Soms krijg je een leuk uniek meubel in de plaats!

Wij hebben ondertussen al jaren geleden tafel, stoelen en zitbank van Bjursta gekocht. Stoelen zonder een speciale bekleding en een bank met eigenlijk niet meer dan twee zwarte planken als zitplaats. Het was voldoende voor ons. Tot ik een keer per ongeluk de rand van de bank kapot had gedaan. Toen kwam het in ons op om de stoelen en bank te bekleden met stof. Bij de stoelen was het in principe gewoon de nieuwe stof op maat knippen en vast nieten met een nietpistool.

img_1090

De bank was een andere zaak. Een stofje vastnieten op twee houten planken was nogal raar overgekomen denk ik. Dus moest ik een soort kussen maken bovenop die planken. Omdat ik graag aan upcycling doe zocht ik naar materialen die ik normaal zou weggooien. Het kwam uit dat we toen net het babybedje gingen wegdoen, inclusief matrasje. Ik heb de plank waar de matras op ligt op maat gezaagd en op de planken bevestigd. Nadien het dunne latex van de matras op maat gesneden en er op gelijmd. Wel goed gezien of het perfect op maat is, want elke imperfectie zie je dubbel zo hard door de stof. De volgende stap was net zoals bij de stoelen het stof er op bevestigen.

img_2934

Nu na een tijdje werden we dit motief een beetje beu. En ook, de jongens hadden op twee stoelen met balpen gekleurd. Nieuw en iets klassieker stofje gekocht en hacken maar! Smaken verschillen natuurlijk, maar ik ben blij met het resultaat! Voor € 13,50 + wat nietjes een nieuwe bank en stoelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.