Plundra!

Even een terugblik op de kerstvakantie.

De eerste week vloog al meteen voorbij. Kerstavond vierden we fijn met kaasfondue.

Op oudejaarsochtend gingen de kinderen “nieuwjaarzingen”, een traditie hier in de kempen. De jongens zongen een grote mand vol koeken bij elkaar. Ze zijn nog steeds niet op. De planning was om oudejaarsavond met gewone fondue te doen. De jongens keken er alvast naar uit. We bestelden een fondueschotel (voor de jongens) en kochten wat groente- en vegetarische balletjes. Helaas draaide de avond in de soep. We zaten met zijn allen klaar aan tafel, enkel de fonduepot werd maar niet warm genoeg. De minuten tikten weg en de olie bleef maar lauw. Na 40 minuten braaf met hun vorkje aan tafel gewacht te hebben vroegen de jongens verveeld of ze terug van tafel mochten. We probeerden nog een andere verlengkabel, verhuisden de fonduepot naar de keuken, vervingen alle olie door een andere soort,… niks kon nog baten. De gratin had intussen gelukkig wel gesmaakt. Er zat niks anders op dan alles de oven in te schuiven en de fonduepot aan te melden voor retour. Om 12u werd er nog vuurwerk gekeken met de 2 oudsten, maar de mist zorgde ervoor dat er niet zo heel veel te zien was.

img_9762

Op maandag had ik nog een dagje verlof genomen. We dachten wat winkels te bezoeken en wat solden mee te pikken. Helaas kwamen we er pas dit jaar op uit dat de solden niet standaard de eerste werkdag van januari beginnen. Helaas nog geen koopjes kunnen doen dus.

Woensdag gingen we naar een musical en bezochten we Ikea. Jammer dat de solden hier gewoon solden zijn. Plundra klinkt zoveel leuker! (Beeld je eens in dat de reclame zou zijn: “Wat is het meervoud van solden? Soldener? Soldens? Nee Plundra!”) We hadden nog het een en het ander nodig voor ons etentje van vrijdag. Extra stoelen bijvoorbeeld. Die komen binnenkort misschien ook nog van pas bij het kraambezoek.

img_2867

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.