Fruitmoment

Bijna dagelijks proberen we hier een fruitmoment in te plannen. Meestal als vieruurtje, voor het kleine hongertje dat de kop opsteekt voordat het avondmaal op tafel komt. Als het eens niet lukt, dan is het heel vaak omdat we naar een van de hobbies moeten haasten.

We schillen gewoon een aantal verschillende fruitsoorten en die gaan op tafel in kommetjes. Zo kunnen de jongens naar hartelust nemen. Wat we op tafel zetten is variabel en meestal ook afhankelijk van het seizoen. In de zomer soms aardbeien (hangt wat van de prijs af), soms ook wat exotischer fruit zoals mango en ananas. Die ananas is soms vers, maar soms ook uit een blikje. Ik maakte één keer de fout mango uit blik te kopen omdat mango’s schillen een redelijk werkje is. Niet doen, het smaakt kleverig en de textuur verandert wat. Wat er elke keer bij is, dat zijn appels! Er gaan hier wekelijks dan ook héél wat appels door. Tel daar nog eens bij dat ze alle vier dagelijks een appel mee naar school nemen, en de soms is snel gemaakt. We houden dan ook nauwlettend de appelprijs in het oog. Bij onze maandelijkse collect & go bestelling zit steevast een kilo of 15, en dan moeten we doorheen de maand nog bijhalen.

Wat stond er vandaag op tafel?

  • 6 appels
  • 1 halve tros druiven
  • 4 bananen
  • 4 gele kiwi’s

Helaas geen foto van de volle kommetjes. Ik schil namelijk terwijl zij eten, en de kommetjes zijn dus nooit vol. 🙂 Voordeel is dat ik zelden wat weg moet doen, omdat ik ondertussen kan inschatten hoeveel ik nog moet schillen.

fullsizerender

De restjes gaan hier op de composthoop. We hebben jarenlang kippetjes gehad die de restjes met plezier wegwerkten in ruil voor eitjes. Helaas verdwenen onze lieve kippetjes (cochin krieltjes) anderhalf jaar geleden. Hun ren was nochtans volledig afgesloten en overdekt. Er was ook geen spoor of ontsnappingsroute te bekennen. Tot op vandaag een groot mysterie waar ze heen zijn. Sindsdien hebben we nog geen nieuwe kippetjes gehaald.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.