Babybump Update #27weken

Ondertussen al voorbij 27 weken. Wat vliegt de tijd toch bij zo’n vierde zwangerschap. Tijd voor een update dacht ik zo.

  • De suikertest hebben we al achter de rug, en die was gelukkig helemaal in orde.
  • De commode staat klaar, incl. aankleedkussen. Ook pampers hebben we in bulk al in huis gehaald. (Ik hou de promoties in de gaten) We twijfelden even of we terug in katoen gingen verluieren, zoals we bij de oudste 4 hebben gedaan. Helaas hadden we al de luiers al doorverkocht, en ik zag het niet zitten om de investering opnieuw te doen. Bovendien moet ik toegeven dat de extra was me wat afschrikte nu we al zoveel wasmachines te draaien hebben. Wat ik deze keer wel ga doen is wasbare billendoekjes gebruiken. Ze liggen alvast klaar. De vrolijke prints en kleurtjes maken het nog leuker!
  • In de solden kochten we ook nog wat babykleertjes. Ik ontdekte door een cadeaubon van mijn metekindje het merkje Villervalla. Een Zweeds merk met vrolijke prints, een beetje te vergelijken met Duns.
  • Een nicht bezorgde ook nog enkele dozen vol babykledij. Van de eerste maatjes heb ik dus intussen niet veel meer nodig.
  • We vulden ook ons geboortelijstje nog wat verder aan. Iets wat we vorige keren niet hadden, toen had ik ook quasi alles al in huis. Terwijl we nu heel wat opnieuw in huis moeten halen, en dan leek die 10% die je achteraf in bonnen krijgt wel mooi meegenomen. Ik merk ook dat ik wat kritischer ben nu. Het voordeel van zo’n vierde zwangerschap is dat je weet aan wat je zeker geen geld moet uitgeven. Anderzijds zijn er bepaalde basics waar ik nu liever wat meer aan uitgeef.
  • Ik schrik er ook wel wat van hoeveel nieuwigheden er intussen op de markt zijn. Denk aan een fopspeen die vanzelf “inklapt” als hij valt en een tussenstuk waardoor je van een gewoon ligbad een babybad kan maken.
  • We tikten al heel wat babyspeelgoed op de kop via tweedehandswebsites en de kringloopwinkel.
  • Ondertussen zijn we ook volop aan het nadenken over welk cadeautje we de grote broers bij de geboorte zullen geven. Vorige bevallingen gaven we ook steeds een cadeau aan de grote broers, en dat was steeds heel fijn. Voor Jake en Matthew denken we aan Smartmax. Dat is speelgoed waar je d.m.v. magneten constructies kunt bouwen. Jake en Matthew kregen met nieuwjaar zo’n set van hun meter en peter en zijn grote fan!
  • De baby groeit nog steeds als kool. Op drie weken tijd is mijn buik enorm gegroeid.
  • Die trapjes, dat blijft zelfs bij een vierde zwangerschaps heel speciaal.

Nog even aftellen en dan is de laatste echo al daar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.