Mlog 2: reach out and touch love??

Bouba en Jolien eruit. Dat sloeg in als een bom. Vooral het afscheid van Bouba werd op Twitter niet bepaald vrolijk onthaald. Als Twitter de enige kijkers waren, had VIER een groot probleem volgende week. Ik zal uiteraard wel blijven kijken! In de tweede aflevering was er weer veel verdacht gedrag te bespeuren. Zoals altijd de ene wat opvallender dan de andere.

output_aw2ejY.gif

De eerste opdracht:

Hier was het moeilijk in te schatten of de mol hier best zou kiezen voor het geld dan wel de pasvragen. Als er gekozen werd voor de pasvragen was de mol al zeker dat daar al geen geld verdiend worden voor de pot. Maar als er voor de €1500 gegaan zou worden kon de mol ook natuurlijk de opdracht waar hij of zij in zat saboteren. Bij Bouba en Sam was het duidelijk dat er geen tactiek gezocht werd. Het tellen was eigenlijk wat nattevingerwerk. Bij Davey, Eline en Marzena was er veel meer verdacht gedrag op te merken. Wanneer ze de antwoorden gaven probeerde Marzena “Ondon” te antwoorden. Ondon? Echt? Volgend jaar misschien toch een tripje boeken naar Ondon, het lijkt me een aparte bestemming! Maar Eline moest niet onderdoen.Wanneer het juiste antwoord gegeven werd ging ze bij de eerste afslag al meteen naar de foute kant.

img_1466

Bij de nabespreking tussen deze drie dacht Davey even met de pluimen van Eline te gaan lopen die hier duidelijk niet om kon lachen. Het feit dat ze hier haar bijdrage toch wel heel hard wou benadrukken zorgt er voor dat ze minder verdacht is. Wat me niet zo slim lijkt voor een gewone deelnemer. Verdacht dus! Bertrand en Annelies waren ook goed in het mollen in deze opdracht. Annelies had duidelijk niet de nood om zich te haasten. Ze vond wel enkele juiste woorden. Bertrand daarentegen, die gaf het ene foute woord na het andere. Te beginnen bij het eerste! Ik ben geen kenner van het lied, absoluut niet. En toch wist ik meteen dat het juiste woord “Faith” was. Hij was ook heel snel om “Good Hope” te laten wegvallen. Maar zo bleek nadien, eigenlijk wist hij goed genoeg dat die niet klopte. Mijn gedacht? Bertrand heeft hier iets te opvallend zitten mollen. Misschien om zichzelf verdacht te laten voorkomen. En dan als laatste was het duo Robin en Jolien. Het eventuele verdachte gedrag van Jolien doet er hier duidelijk niet meer toe. Robin was dan weer wel snel om de twee goedkoopste aan de kant te schuiven. De focus lag nadien duidelijk op de duurdere stenen. Hun inzet was geld. Als mol zou het dus zeker belangrijk geweest zijn hier te saboteren.

img_1467

De tweede opdracht:

Op het eerste zicht leek het logisch dat de mol in de groep van de dierenopdracht zou zitten. Maar achteraf bleek dat er evenveel verloren kon worden met de zangopdracht dan er gewonnen kon worden met de andere opdracht. Zijnde €3000. Als mol kon je er dus niet alleen voor zorgen dat er weinig gewonnen werd, je kon er zelfs voor zorgen dat het verloren werd. Bij het kiezen van kandidaten was Annelies wel heel snel om Eline aan te duiden. Wat nadien toch wel heel raar leek als je Eline moest horen “zingen”. Dus ofwel kon Eline echt niet goed zingen en was Annelies aan het mollen, ofwel kon Eline eigenlijk wel goed zingen en was zij aan het mollen.

img_1474

Sam maakte zich totaal niet verdacht door zijn sterke prestatie. Tijdens de dierenopdracht zijn er ook wel enkele rare dingen gebeurt. Marzena kwam heel snel met het idee om de geit te melken, als mol zou het ideaal zijn de blik op dat melken te werpen waardoor er niet meteen andere oplossingen gezocht worden. Al kwamen de andere ook pas na een uur op het idee het sleuteltje uit de koker te vissen. Wanneer ze dit deden gedroeg Bertrand zich niet verdacht door heel snel de sleutel te willen aannemen zodat deze niet opnieuw zou vallen. Hans voelde zich tijdens heel deze opdracht niet gehaast om wat bij te dragen aan de oplossing. Robin maakte dan weeral een rare beweging door (pas na 48 minuten) uit zijn kleine kooi te komen terwijl hij niet eens wist of er effectief een jachtluipaard in zijn kooi zat of niet. Hans en Davey hebben het slot aan de grote kooi vastgehad en niet opgemerkt dat het los was. Hans heeft er zelfs een sleutel op getest.

img_1476

Na een tijd wisten ze dat hij veilig uit zijn kleine kooi kon en werd er opgemerkt dat de grote kooi eigenlijk los was. Jolien zal hier wellicht niet gemold hebben. Een beetje tegen de verwachting in werd de €3000 dan toch gewonnen bij deze opdracht.

Andere verdachtmakingen of opmerkelijke feiten:

 • Hans komt terug en krijgt ondanks een aartsmoeilijke opdracht toch tot twee maal toe een groen scherm.
 • In een filmpje op de website was te zien hoe Marzena het voortouw nam in het beslissen dat de groep pas mocht gaan voor een terugkomst van Hans wanneer hier minstens €10000 tegenover stond. Iets wat toch zowat onmogelijk is in de mol. Had ze voorkennis van de €1500 die gewonnen kon worden in de opdrachten??? Na de opdracht werd sommigen verweten die €1500 gegeven te hebben voor een terugkomst van Hans.
 • Jolien zei op Bouba ingezet te hebben. Ze was echter ook heel duidelijk aan tafel dat Hans absoluut niet uitgesloten is. Wat misschien wil zeggen dat ze ook op Hans had ingezet. 

img_1465

Door het wegvallen van Jolien moet ik meteen mijn hoofdverdachte aanpassen. Mijn nieuwe lijst met drie hoofdverdachten:

 1. Marzena
 2. Hans
 3. Eline

 

Alle beelden zijn eigendom van VIER en Woestijnvis.

5 gedachtes over “Mlog 2: reach out and touch love??

 1. Ik zou davey toch nog eens goed bekijken… eerste aflevering komt hij in beeld als ze mol en saboteur zeggen… Hij zat in deze aflevering al nee te knikken wanneer bouba zijn scherm nog niet eens rood werd… Hij eiste het goed antwoord op terwijl hij heel afzijdig was die proef… Hij heeft het slot vast op een manier dat je het zo kan openen…

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat zijn bedenkingen die ik me ook al maakte. Vooral dat van het slot is iets heel duidelijk. Misschien vallen er volgende week zo nog enkele dingen op. Davey is zeker one to keep an eye on!

   Like

 2. Ik wil nog altijd niet geloven dat Bertrand het nummer niet herkende. Dit is voor mij echt te verdacht. te hard ofzo.
  Wat Davey betreft, ik ga er mee eens met Nico’s stelling. Maar hij had wel de naam van het schip vermeld nog voor MArzena

  Like

  1. Ik vind het zo opvallend dat hij dat nummer niet herkende dat ik neig naar denken dat hij het doet om verdacht over te komen. Zoals hij wel meer doet naar mijn mening. Ik zou het jammer vinden als Bertrand de mol zou zijn.

   Like

 3. Ik wil nog altijd niet geloven dat Bertrand het nummer niet herkende. Dit is voor mij echt te verdacht. Te hard ofzo.
  Wat Davey betreft, ik ga er mee eens met Nico’s stelling. Maar hij had wel de naam van het schip vermeld nog voordat Marzena Ondon had gehokt. En pas toen Eline het ging afroepen, nadat Davey aandrong van het zal wel de swallow of london zijn, zei Davey (als introvert, dus zonder te veel op ingaan) dat hij het antwoord al had gezegd, maar Eline had het uiteraard luidkeels meegegeven. Bon ze waren toch te laat, dus uiteindelijk maakt het hem alleen maar meer verdacht. Trouwens, in deze aflevering heeft Sam wel geen molstreken vertoont, in mijn opinie, dus dat was wel verbazend voor mij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.