Niks vergeten in de boekentas?

Regelmatig krijgen we de vraag hoe we de ochtendspits doen met ons grote gezin. Ik ben immers meestal om 6u de deur uit om naar het werk te gaan. Rik neemt dus het grootste gedeelte van de ochtendspits op zich. Ik ondersteun minder zichtbaar.

  • Het eerste wat ik doe als ik opsta is de koffiepot opzetten. Zo staat er verse koffie klaar tegen dat Rik opstaat.
  • ‘ S avonds leg ik alle kledij voor ’s morgens klaar. Wanneer ik vermoed dat een broek voor discussie gaat zorgen dan leg ik 2 exemplaren klaar, zodat ze kunnen kiezen tussen die 2.
  • Bij elke set kleding ligt ook een kleine handdoek + washand.
  • De boekentassen hebben een vaste plaats.
  • De jongens moeten zelf hun boekentas nakijken voor ze in de auto stappen. Hiervoor maakte ik een lijstje per dag voor de grote jongens en een eenvoudige kaart met prenten voor de kleine jongens. De kaart is geplastificeerd en gaat dus al enige tijd mee. De prentjes voor de kaart van de kleine jongens vond ik op Pinterest. (Moest iemand ze herkennen, geef gerust een gil! Ere wie ere toekomt)
  • Is er een zwemzak nodig? Dan wordt deze ’s avonds al vastgemaakt aan de boekentas. Op die dag staat de zwemzak ook op de kaart als extra reminder.
  • De fluovestjes liggen in een aparte mand klaar in de gang zodat ze makkelijk te vinden zijn en (bijna) niet vergeten kunnen worden.
  • Doordat de kaarten geplastificeerd zijn kunnen we er met een whiteboard marker iets bijschrijven en weer uitvegen.

We winter brengt steeds nog wat extra uitdaging onder de vorm van mutsen/sjaals/etc… Ook voor die spullen staat er een mand in de gang. Nu nog iets vinden om de jongens te motiveren ze aan te doen. Misschien moet ik nog een winterexemplaar maken van de kaart en muts en sjaal toevoegen?

img_9089

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.