Mlog 3: wie verdiende het rood?

Daar is mijn vloek weer, na een kleine week nadenken een hoofdverdachte kiezen in de app van De Mol. Tot twee maal toe dus. Vorige week Jolien, nu Marzena! De manier waarop daar valt over te discussiëren. Iemand heeft het slinks gespeeld en voor een keer was het niet de mol. Aan suspense geen gebrek dus! En net zoals elke week verdachtmakingen in overvloed.

De eerste opdracht:

Bij de verdeling kiest Annelies meteen niet mee te doen met een wateropdracht, Marzena werd er een beetje als Chinese vrijwilliger aan toegevoegd. De anderen moesten zich indelen in de “controlefreaks” en de “ongeleide projectielen”. De verdeling gebeurde hier volledig zoals je zou verwachten. Al zou een mol hier ook weten dat de mogelijke verdubbeling van winst hier kansen biedt. Niet alleen kies je wanneer er afgedrukt werd, je kon nadien ook het hele bedrag doen verliezen. Ik denk dus dat een mol hier zou kiezen voor “controlefreak” I’m watching you, Hans en Robin! Bij het raadsel van Bertrand kiezen de twee heren voor een omslachtige en tijdrovende manier van werken, hierdoor gaan er enkele honderden euro’s verloren. Davey zijn raadsel leek mij hoe dan ook een tijdrovende. Na Sam op een spectaculaire wijze 5 meter hoog te zien vliegen krijgen ze de kans om €1500 ipv €500 te verdienen. Hans begint meteen heel snel te boetseren en doet dat niet eens zo slecht. De anderen doen dat ook ieder apart. Eline is hier snel en goed in, heeft zij vooraf geoefend?? Vrijwel meteen nadat ze zelf klaar is stuurt ze de groep richting afdrukken. Hierdoor geeft ze Hans en Robin wel heel weinig tijd. De anderen hadden ondertussen niets dat op een Pinguïn leek. Nul € voor de pot dus. Dat heeft hij goed  gemold zou Gilles gezegd hebben vorig jaar!

img_1548

De tweede opdracht:

Gilles De Coster dropte de kandidaten in een of andere geroemde cocktailbar met de boodschap dat ze “morgen” een opdracht tot een goed einde gaan moeten gaan brengen. Waarop de kandidaten (min, Marzena en Annelies) in de cocktails duiken. Om dan een museum te moeten gaan bestelen (technisch gezien) de dag erna.

img_1550

Voor ze hier aan begonnen hebben Annelies en Marzena al een heel plan moeten uitwerken. Al moet ik hier zeggen dat Marzena het uitgewerkt heeft. Annelies stond erbij en keek ernaar. Haar bijdrage was, zonder grof te willen zijn, 0,0. Wanneer de inbraak in volle uitvoering was, heeft Marzena alles gegeven en een grote verdienste gehad in de winst.  Sam en Davey liepen een beetje als kippen zonder kop naar hun voorwerp. Ze luisterden wel heel goed naar de instructies en slaagden er nog in ook. Zij het met de nodige moeite. Bertrand en Eline hadden iets meer moeite om hun “cool” te behouden tijdens hun opdracht door hun beschonken toestand. Uiteindelijk lukt het hen om het voorwerp te pakken te krijgen, maar dan gaat het mis bij het terugkeren naar de veilige ruimte. Bertrand triggerde het alarm en daardoor verliezen zij hun opdracht. Bertrand wist nadien ook te zeggen het niet zo erg te vinden dat hij het alarm liet afgaan, want zo ging iedereen hem nog meer verdenken. Dat lijkt me een rare uitspraak voor een mol! Eline was dan weer heel snel om duidelijk te maken dat haar geen schuld trof. Om dus net niet verdacht te zijn. Zeer typisch voor een mol dus. Hans en Robin volgden ook mooi de instructies van Marzena. Ze vinden de hun voorwerp redelijk makkelijk en krijgen met groot risico op betrapt te worden heel makkelijk de vaas buiten. Het duo dat eerder in de aflevering zich toch wel een beetje verdacht gedroeg werkten hier duidelijk aan een ander imago! Dan toch wat geld in de pot: €2000. De pot bedraagt nu €14500, wat toch wel wat minder is dan vorig jaar na de deerde aflevering. 

De eliminatie:

Iedereen kreeg eerst alleen zijn of haar scherm te zien. Dankzij het brilletje. Ik denk dat de makers van het programma nadien een vurig gesprek hadden verwacht tussen de kandidaten wanneer ze moesten te weten komen wie dat rode scherm gekregen had. Indien de juiste persoon geraden werd verdienden ze ook nog eens €3000. De Mol zou hier dus naar een foutief persoon willen aansturen. Want het is toch een beetje te veel geld om te winnen voor de pot als mol. Dat niemand hier toegegeven heeft het rode scherm gekregen te hebben is niet raar.

img_1554

output_O0HMiD.gif

Het feit dat Annelies hier alle aandacht naar haar trekt maakt haar hierdoor zeer verdacht! Hans die vooraf aan de eliminatie zei op één persoon te gaan inzetten doet vermoeden dat hij of een rood scherm heeft gekregen of er recht op zit. Door op één persoon in te zetten neemt hij een enorm risico. In die mate dat het verdacht overkomt. Geen enkele van de kandidaten geeft een duidelijk signaal of ze een rood scherm gekregen hebben. Alleen Sam en Bertrand leken even te aarzelen bij het terug rechtstaan, maar of dit wil zeggen dat zij een rood scherm kregen? Geen idee. Wat wel duidelijk is, als je weet wie hier het rode scherm kreeg, dan weet je wellicht veel. Ik zet, in tegenstelling tot tijdens de aflevering, na het nog eens bekeken te hebben, mijn geld op een rood scherm voor Sam met als tweede gok Bertrand om ongeveer dezelfde reden.

Opmerkelijke feiten:

 • Annelies heeft door haar inactiviteit tijdens de inbraakopdracht wel heel veel kans gehad iedereen goed te observeren. Ondanks dat ze zenuwachtig overkwam gaf ze me het gevoel redelijk zeker te zijn van haar stuk.
 • Hans zet in deze fase van het spel, weliswaar omwille van een uitzonderlijke regel, al in op één mol.
 • Bertrand blijft vol gaan voor de rol van hoofdverdachte.

Alweer moet ik mijn lijst van verdachten gaan aanpassen. Dit keer doe ik dat veel minder op gevoel en veel meer op basis van enkele theorieën

 1. Hans
 2. Annelies
 3. Eline

Beelden zijn eigendom van VIER en Woestijnvis.

3 gedachtes over “Mlog 3: wie verdiende het rood?

 1. Zonder twijfel kreeg Eline een rood scherm. Ze was enorm kwaad toen ze terug liep naar haar stoel en ze voelde zich echt slecht toen marzena weg moest. Ze was als enigste met haar hand voor haar ogen naar de grond aan het kijken gezicht bedekt (schuldig) en erna begon ze ook als enigste uitgesproken te huilen en kreeg een rode kop. voor mij is Eline rood en had ze er uit moeten liggen. Wel, nu weten we dat zij het niet is en Marzena dan maar ook niet. In deze derde aflevering konden mijn vriend en ik een hint vinden tijdens het stopzetten van een gevroren beeld (aangezien we op digitale televisie kijken kunnen we het beeld opnemen en pauzeren) die tip kan mijn twijfel omtrent twee kandidaten al wegschrappen (het was een letter en ik vermoed dat het een letter is van de naam van de mol). bij mij blijven als hoofdverdachte over Bertrand en Robin . Ook eventueel nog Hans. Maar ik zet toch meer op de eerste twee.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ga mee in je verhaal dat Eline licht boos lijkt als ze terug naar haar stoel gaat. Al vind ik dat Sam en Bertrand dat minstens even hard doen. Het huilen heeft ze bij de vorige eliminaties ook al gedaan, dus daar zoek ik niet meteen iets achter. Ik vind het heel sterk te zeggen dat het zonder twijfel voor Eline een rood scherm geweest gaat zijn. Je kan natuurlijk wel gelijk hebben. Is het de letter “n” waar je over spreekt? In dat geval moet ik zeggen dat die er vorig seizoen zo ook al tussendoor opkwam. Ik houd voor de rest mijn blik nog open voor alles en wil niemand uitsluiten.

   Like

   1. Ja het was de letter N. En ik begin te twijfelen of het wel echt een hint is, want ik heb het nog een paar keer herbekeken en nu geloof ik toch eigenlijk dat het niks betekende. Wel, in dat geval verdenk ik dan ook nog Davey en Sam. Wat Eline betreft, ben ik eigenlijk enorm overtuigd dat zij rood kreeg, ja. De rest deed in mijn opzicht gewoon ‘vreemd’ om een beetje gebruik te maken van de verdenkingen in hun voordeel, lijkt me. Ik weet niet of we ooit het antwoord hierop gaan te horen/zien krijgen. Leuk dat je over dit onderwerpt blogt trouwens! Ik had je blog gevonden via de facebookpagina. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.