Boeken doe je bij de bron!

Je hoort het nog wel eens dat er boekingskosten bijkomen als je op andere websites een vlucht boekt. “Boh zoveel is da niet”, hoor ik de meeste dan zeggen. Soms zou je toch verbaasd kunnen zijn hoeveel die kosten zijn. Ik neem hier als simpel voorbeeld, vluchten heen en terug naar Berlijn voor één persoon. Telkens dezelfde maatschappij en ook exact dezelfde vluchten. 11 april 21u30 heen en 15 april 06u20 terug. Ik boek geen bagage extra, geen verzekering. Geen extra’s toucourt.

Ik begin bij de airline zelf. Op hun site zonder omweg kom ik op het volgende tarief.

schermafbeelding-2017-03-01-om-11-58-25

Dan zou ik graag naar een veelgebruikte website gaan, “Connections.be”. De vluchten vinden was geen probleem. Tot de som komen die je volledig moet betalen is iets anders.  Eerst krijg je een prijs van €49,90 te zien. Wat op zich al iets meer is dan wat je bij de airline zelf kan vinden, maar toch een mooie prijs. Dan moet je al je gegevens ingeven enkele verzekeringen weigeren om het totale bedrag te zien. Plots staat er zonder dat je er van geïnformeerd werd €20 dossierkost bij in het balkje rechts. Dat de luchthaventaksen inclusief zijn vermelden ze er graag bij! Daardoor kom je op een totaal van €69,90. Wat toch wel wat meer is dan de initiële prijs. Die dossierkost pas op het einde vermelden is niet zo mooi van connections! Dat die erbij kwam wisten ze toch al van in het begin!

Toegegeven, ze zijn niet allemaal hetzelfde bedje ziek. “Expedia.be” vraagt hetzelfde bedrag voor de vluchten en rekende (in dit geval in ieder geval toch al) geen extra kosten aan. Op het einde van de rit kwam je dus ook uit op €45,98.

schermafbeelding-2017-03-01-om-12-06-19

Om aan te tonen dat we hier niet van een alleenstaand geval spreken zal ik nog een voorbeeld geven. “Cheaptickets.be” . Ze beloven al veel met de naam van hun website 😉 . Het tegendeel bleek waar na kort zoeken. Voor de vluchten allen al kwam ik op €48,90. Daarna vragen ze je of je interesse hebt in een verzekering voor als de airline failliet zou gaan. Menen ze dit nu? Het is dat de Europese airlines vogel voor de kat zijn en er wekelijks wel een grote failliet gaat?? Je klikt op het bolletje neen en vervolgt het door op “ga verder” te klikken. Om dan een agressieve banner in je gezicht te krijgen waar ze je toch aanraden deze verzekering te nemen. Het doet vermoeden dat ze eerder voor zichzelf willen dat je die neemt dat voor u als passagier.

schermafbeelding-2017-03-01-om-12-00-39

Weeral “nee, dank je” kiezen, al je gegevens ingeven. En wat zien we? Dat ze net als die andere site, plots extra kosten aanrekenen. Niet alleen staat er plots €19 bovenop het totaal.

schermafbeelding-2017-03-01-om-12-01-33

Ze geven ook totaal niet aan waarvan deze komen. Dus kon het even niet laten op twitter te gaan vragen wat hun theorie hier achter is. (gebaseerd op een andere vlucht)

Daarnaast vragen ze net als connections.be een kost om te betalen met Mastercard, maar wel een veel hoger bedrag ,€9,99!!

Ik hoor sommigen denken dat dit een alleenstaand geval is. Dat is het zeker niet. Bij elke andere opzoeking die ik deed kwam ik op hetzelfde resultaat. Extra kosten bij dezelfde sites. Sommigen doen dat niet en zou ik er ook graag voor willen complimenteren! Bij de bron ben je het beste af. Geen omwegen en als er iets mis is zit je ook meteen bij de juiste persoon. Mijn ervaring uit het verleden is ook zo dat als er iets misloopt, dat de reisbureaus je niet beter kunnen helpen met hun “bemiddeling”. Boeken bij bv Expedia kost niets extra, maar ze beloven ook niets extra.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.