Mlog 5: wanneer krijgt Davey zijn scherm?

En toen ging weer iemand van mijn top drie eruit! Daardoor zijn voor mezelf alle lijstjes door elkaar geschud. Ik heb even geen idee meer na deze aflevering en gis maar wat. Ik kan natuurlijk wel kijken wie zich verdacht maakt. Misschien dat ik doordat ik niet meer in een tunnelvisie zit andere dingen ga zien. De vijfde aflevering was er weer een met zeer leuke opdrachten die net als voorheen door de groep als kippen zonder kop werden afgehaspeld.

De eerste opdracht:

Bij de verdeling van de groepen waren Hans en Davey snel om bij de personen met een gevoel voor oriëntatie onderverdeeld te worden. Voor de mol zou dit een zeer gemakkelijke positie zijn. Van deze twee personen hangt af of er geld in de pot kan komen of niet. Uiteindelijk halen ze het door te gokken nog vrij simpel. Hans leek even verdacht te doen door enkele GPS toestellen vrij snel zonder info uit te schakelen. Maar, bleek nu dat dat maximum verdacht maken kon zijn. Bij het eerste telefoontje neemt Robin meteen het heft in handen door te zeggen dat ze eerst de GPS moeten beluisteren om dan te zeggen wat ze verstaan hebben, wat duidelijk niet de beste tactiek was. Diezelfde Robin gaf anders wel enkele juiste richtingen aan als het op woorden aankwam. Ook nam hij steeds de telefoon mee. Annelies leverde voor het eerst een noemenswaardige bijdrage aan een opdracht. Ze zocht vertalingen zoals de rest, probeerde mee te denken bij de Afrikaanse woorden, al gaf ze hier wel enkele keren de foute aan. Net zoals Davey heel duidelijk “klein” zei waar het “baba” moest zijn.

output_aV6UTk

Elk fout woord is natuurlijk mogelijks minder geld in de pot. Als de mol in de groep zat die de Afrikaanse woorden moest zoeken was zijn taak heel simpel, zo weinig mogelijk woorden correct raden. Lukt dat niet, de andere twee zo fout mogelijk sturen. Dat kan door zo traag mogelijk woorden te vertalen, zoals Eline. Of door foute dingen te roepen, zoals zeggen dat het Turks is wanneer het Deens was, wat Annelies deed. Na een grote gok komen ze dan toch wel heel verrassend aan en komt er €1500 bij in de pot. Opdracht van de mol mislukt of maar deels gelukt?

IMG_1771

De tweede opdracht:

Hier stel ik me meteen de vraag, weet de gast van de mol dat hij of zij de mol is? En zouden ze hier naar handelen bij hun keuze voor wie welke categorie moet beantwoorden. Davey ging bij zijn vraag redelijk snel op “Monet” staan, wat het foute antwoord was. Wanneer iemand moest verplaatsen en van het eerste antwoord moest afstappen werd er snel gekozen voor Sam wat ook logisch was, hier waren de meesten zeker van. Sam gaat daarna wel heel gretig op “17 jaar” staan. Waar de anderen duidelijk niet mee akkoord gingen. Daarna discussieerde de groep verder over wie dan verder mocht. Annelies was hier vrij kort en duidelijk dat ze toch wel heel zeker was van Davey zijn antwoord. Het foutieve zo bleek. Het bezoek onder het stof en €3000 misgelopen. De man van Annelies en de broer van Eline kregen de volle laag. Ik denk dat zij het gaan mogen horen als achteraf een van hen de mol blijkt te zijn. Uiteindelijk ging Annelies hier tweemaal foutief staan. Ze was zonder twijfel de meest verdachte persoon in deze opdracht.

IMG_1788

De derde opdracht:

Hier zie ik weinig kansen om te mollen en vooral veel risico voor een mol. Je weet dan op voorhand dat het belangrijk is niet iedereen te raken. Want dan kan de €5000 binnengehaald worden. Je hangt hier als mol dus af van hoe agressief de anderen spelen. Wat Davey doet, vol voor de vrijstelling en het geld te gaan is dus een goede mol zet. Hij wist heel goed wat hij deed, of zo leek het toch. Eline schoot dan weer telkens heel snel alle kogels op. Makkelijker kan het niet zijn om geen kandidaten uit te schakelen en zo dus €500 per per persoon te kosten. Robin leek zomaar wat te doen wat in hem opkwam. En Annelies en Sam? Die waren precies vergeten na te denken over hoe ze dit moesten aanpakken. Niet alleen geen geld bij in de pot, ook nog eens €1000 er uit!

IMG_1774

Bedenkingen na deze aflevering:

  • Hans ging voor de tweede of derde keer vol op één persoon. Nu bekoopt hij het met een exit. Hij stond dicht bij Robin in het spel. Vertrouwde hij hem te hard?
  • Annelies blijft in het spel ondanks dat ze soms toch wat trager overkomt als de rest. Zit zij al op een goed spoor?
  • Davey heeft (mede door een vrijstelling) nog geen enkel scherm te zien gekregen. Hij heeft bij nog geen enkele eliminatie aan de beurt geweest.

Het cliché bevestigde zich nogmaals deze aflevering, als ik een uitgesproken verdachte heb valt hij of zij af. Daardoor moest ik toch weer gaan nadenken of mijn lijstje van drie verdachten. En omdat ik het echt niet weet en we nu toch verder in het spel zitten ga ik er dan maar twee van maken. Er is al eens gezegd geweest dat er bij montage rekening gehouden wordt met wie in polls bovenaan staat Daardoor lijkt het me te simpel dat de meest verdachte de mol zal zijn. Daarom ga ik niet voor Davey. Het is zeer waarschijnlijk dat ik in de loop van de week hier anders over ga denken. Mijn top 2:

  1. Robin
  2. Eline

Mijn kanshebbers om winnaar te worden:

  • Davey
  • Eline

Beelden zijn eigendom van VIER en Woestijnvis

2 gedachtes over “Mlog 5: wanneer krijgt Davey zijn scherm?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.