Mlog 6: ook de mol wil zijn bagage

We kregen een opener van de aflevering die deed denken aan het vorige seizoen. Op enkele details na leek ze er niet op. We hebben enkele sterke staaltjes van montage te zien gekregen waardoor er veel mensen verdacht uit de aflevering kwamen. We naderen de finale. In de aanloop hiervan zitten we nog steeds met vier verdachten. Niemand lijkt er echt uit te steken of omgekeerd. Toch zou ik graag nog eens verdachtmakingen willen analyseren.

De eerste opdracht:

In deze opdracht was het voor de mol in de groep ook een persoonlijke opdracht. Hij of zij is namelijk zeker dat indien de juiste zak niet naar boven komt, er nog een week lang zonder bagage verder gegaan zal moeten worden. Het leek mij vooraf aan de opdracht dus al logisch dat de mol hier zijn eigenlijke opdracht opzij schuift en voor de juiste zak gaat. En dan vooral als een van de eerste in het water mag bij het losknippen van de zakken. Wanneer ze naar de luchtbel moesten zwemmen ging dit niet voor iedereen even makkelijk. Sam, Davey en Robin gingen het vlotst onder. Echt mollen ging hier niet aan te pas heb ik het gevoel. En al zeker niet bij Annelies.

IMG_1918

Moest ze het panikeren geacteerd hebben, chapeau! Dat lijkt me wel zeer sterk tot onmogelijk. Eline deed het dan weer verrassend lang over. Zij heeft heel veel tijd in de luchtbel gezeten. Uiteraard niet zo lang als Annelies. Bij het kiezen van de volgorde om te zakken te halen was er vrij snel een kleine discussie waarop Davey toch wel zijn plaats meer dan gewoon opeiste. Dit tegen de zin van onder andere Eline en Robin. Omdat ze denken dat hij de mol is? Op Facebook was er sprake van labels met de beginletters van de kandidaten op de zakken. Ik heb dit ondanks pauzeren nergens gezien. Wat ik wel zag is dat elke zak een sticker met nummer had. Tussendoor heeft de mol wel nog even de kans gehad om de inzet van het spel op €2000 te houden ipv €4000. Maar daar leek niemand het zeker te weten of iedereen te mollen. Ze winnen zeer tegen de verwachting in €2000 met deze opdracht.

De tweede opdracht:

Elk persoon zijn hart is anders. Hier de mol tussenuit halen is zeer moeilijk. Elke persoon reageert anders op stress. Ik geef dus grif toe dat elke bewering die ik hier ga doen wellicht op weinig gebaseerd is. Laat staan dat ik de nodige medische kennis heb om hier échte oordelen te vellen. De vragen die ze kregen waren absoluut niet moeilijk. Je kan er natuurlijk wel eens eentje fout hebben. Maar de essentie was hier duidelijk de hartslag halen, niet slim genoeg zijn voor de vragen. Het is een zeer gemakkelijk te mollen opdracht. Al wat je moet doen is vragen fout beantwoorden of je hartslag niet op punt krijgen. Nadien kan je in het vervolg van deze opdracht nog €600 laten verliezen. Ze moesten beginnen met een hartslag van 100. Lijkt redelijk gemiddeld. Maar de moeilijkheid zit hem hier om er zo dicht mogelijk bij te zitten op het juiste moment. Davey viel op door zijn foute antwoorden. Eline dan weer door een zeer hoge hartslag op een raar moment. Annelies deed wat ze tot nu toe altijd deed, weinig geld verdienen voor de pot.

IMG_1900

Het vervolg van deze opdracht was een variant op de spiegelopdracht van vorig jaar. De kandidaten en kijkers het gevoel te geven dat ze met het blote oog meer te weten kunnen komen van de mol. Ik heb het nu enkele malen bekeken en vind nog niets dat een hint kan zijn. Ik las online dat velen verschil zagen in de manier van bewegen. Al was dat net toevallig bij hun verdachte. Alleen bij Sam weten we zeker dat de persoon in de koker de mol was. Vooral Robin viel hier op met zijn directe manier van spelen. Hij sprak de mol meermaals maar (uiteraard) tevergeefs aan. Annelies was de enige die geen geld verloor in deze opdracht dankzij de Shosholoza! De enige theorie die ik hier kan vinden is de kijkhoogte van de mol. Die leek me redelijk hoog om Annelies te zijn. Eline en Robin zijn door die theorie dan weer meer verdacht. Komt daarbij dat Eline haar hartslag in rust wel heel hoog was. Zenuwen om als mol zo dicht bij de anderen te komen?

IMG_1903

We hadden nog geen tweede reclameblok gehad en plots kwam daar de test met de 20 vragen al. Ik was snel om te whatsappen naar anderen die ook kijken met de vraag of ik nu gek aan het worden was, of die test nu toch wat vroeg kwam. Snel werd duidelijk dat er meer moest komen. De kandidaten moesten een vraag beantwoorden waar ze allen geen weet van hadden. Door het beantwoorden van deze vraag konden ze wel bij de komende opdracht hun testresultaat beïnvloeden.

De derde opdracht:

Naast het feit dat iedereen (behalve de mol dan) deze opdracht wil laten slagen, hadden de kandidaten ook een verborgen agenda. Op Robin na voelde niemand zich geroepen om te gaan slapen in de caravan. Na enkele minuten te proberen merkten ze dat het niet werkt. Ondertussen hebben Annelies en Robin op die manier al veel minuten laten voorbijgaan waar dat absoluut niet moest. Vooral Annelies deed meer verkeerd dan goed. Ze stond elke minuut Robin te porren en reageerde niet wanneer hij haar aan het roepen was. Sam was hetzelfde lot beschoren. Al kreeg hij toch iets meer minuten. Davey was dan na enkele keren gevraagd te hebben in het bed gaan liggen. Hij sliep snel en lang. Totaal niet verdacht dus. Tot op een moment dat de anderen merkten dat ze niet veel tijd meer hadden. Ze hebben de al ingedutte Annelies dan maar gevraagd in bed te gaan liggen om aan de twee slapende kandidaten te geraken. Zij heeft net als Robin geen minuut geslapen en ook geen moment aangegeven te wachten. Een BMW achterbank bleek beter te slapen dan een bed in een caravan. Annelies was voor mij de grootste moller in deze opdracht.

Bedenkingen:

  • Annelies lijkt in bijna alle opdrachten zichzelf te verliezen of totaal geen idee te hebben wat ze doet. Toch een beetje raar. Het lijkt me alsof ze weet wie de mol is.
  • Davey speelt heel kort op de bal, door bv aan tafel toch even te verrassen met een lachende uitspraak dat Robin de mol is.
  • Robin spreekt aan de ontbijttafel over hoe ze in het begin dachten over de kleiner wordende groep, hij deed dit op een manier alsof het logisch was dat hij daarbij ging zijn.

output_FdmR6V.gif

Mijn gevoel zegt dat Annelies niet de mol is, maar wel weet wie het is. Zij valt dus al af in mijn lijstje. Na deze aflevering zwerf ik naar Eline als hoofdverdachte. Mijn nummer twee vind ik moeilijker. Ik zet Robin en Davey ongeveer gelijk. Desondanks zet ik Davey op de tweede plaats.

Verdachten:

  1. Eline
  2. Davey

Aangezien ik vermoed dat Annelies weet wie de mol is zet ik haar bovenaan het lijstje van winnaars. Met als tweede Robin, omdat hij een zeer gewiekste kandidaat.

Mogelijke winnaars:

  1. Annelies
  2. Robin

IMG_1905

Alle beelden zijn eigendom van VIER en Woestijnvis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.