9!

In de paasvakantie wordt de oudste zoon 9 jaar! Ik moet er nog wat aan wennen, 9 jaar klinkt al zo pre-puberisch.

Het nadeel van steevast in de paasvakantie jarig te zijn is dat klasfeestjes organiseren net iets moeilijker is. Er zijn steeds vriendjes op vakantie, én de leukste activiteiten kunnen net niet in vakanties geboekt worden. Zo gebeurde het dat na enig over-en-weer gemail er afgelopen weekend al een verjaardagsfeestje op het programma stond. De enige nog mogelijke datum zo bleek.

Met 12 kinderen naar Technopolis was het plan. Oh-wat keek hij daar naar uit! Na Energiek Mechelen waren ze al even aan het vragen zeuren wanneer we nog eens gingen. Zelf zijn we eigenlijk ook wel fan, dus zo’n straf is het niet. Maar om de een of andere reden geraakte het niet in de planning. 12 kinderen dus, dat is nog nét iets meer dan dat we gewoon zijn om in de gaten te houden. Controlefreak als ik ben, brak het zweet me wat uit bij het idee om niet continu iedereen in mijn gezichtsveld te hebben. Daarom was ik dus ook steeds zo’n fan van binnenspeeltuinen. De idee dat iedereen zich op X aantal m² bevond en nergens anders heen kon bracht rust. Maar met 9jarigen is dat helaas niet zo cool meer.  Dat puntje over het gezichtsveld wilde ik dus opgelost zien. Enter: gekleurde sjaaltjes! We brachten een bezoekje aan onze favoriete stoffenwinkel en vroegen naar de meest opvallende kleur tricot die ze in huis hadden. Fluo-oranje! Ik koos voor de luie weg en vroeg dus tricot omdat dat niet rafelt en buiten driehoeken knippen er dus niet al te veel werk meer was. We experimenteerden (pun :p) wat met afmetingen en uiteindelijk bleek 53X53cm ideaal uit te komen.

IMG_2423

Wat was ik zondag blij met die sjaaltjes. In een oogwenk hadden we steeds iedereen geteld. Wat een zaligheid om iedereen zich te zien amuseren én geen zorgen te moeten maken of iedereen wel in de buurt was.

IMG_5199

Dat feestje bij Technopolis was trouwens wel een aanrader. We begonnen de dag met een “pretlab” waarbij iedereen een tol in elkaar mocht timmeren. Een activiteit die bij de jongens én meisjes in de smaak viel. Vervolgens gingen we met de groep van zaal naar zaal waar ze zich konden uitleven bij alle experimenten. Echt tof om hun samen te zien ontdekken en discussiëren. De dag werd nog gebroken door de frietjes ’s middags en voor we het wisten was het al 14u00. Hadden we op voorhand geweten dat het zo vlot en fijn ging zijn, dan had het nog wat langer mogen duren.

De bijna-jarige vond het alvast een reuzeleuke dag!

PS: deze post is niet gesponsord. We zijn gewoon oprecht enthousiast over het feestje.

Een gedachte over “9!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.