Mlog 7: Alle punten op Eline (met bang hartje)

Deze mlog zal iets anders zijn dan de vorige. Ik zal iets minder objectief te werk gaan, zoals de titel al doet vermoeden. Desondanks zal ik niet blindelings op een persoon inzetten in mijn bedenkingen. In de loop van deze week zal ik dan wel voor elke kandidaat een blogpost schrijven waarom net hij of zij de mol is. Ik ben er vast van overtuigd dat welke visie je ook hebt, je van elke finalist een mol kan maken. Maar dat is voor in de loop van deze week.

De voorlaatste eliminatie was ongemeen spannend. Het is ondertussen een gewoonte dat de persoon die ik het meest verdenk er de volgende aflevering uitgaat. Gaandeweg deze week was ik dus ook Robin beginnen verdenken. Ik had dus ook al mijn punten die ik kon inzetten ook ingezet op Robin. En zoals mijn vloek zich al eerder genadeloos heeft laten kennen, was het nu niet anders! Robin is niet de mol! Dat sloeg in als een bom bij sommigen! Terug naar het allereerste gedacht dus, Eline! Maar alleen voor mezelf. Verder naar de verdachtmakingen van de zevende aflevering dus!

output_hoSWuu

De eerste opdracht:

Bij de eerste opdracht zou je kunnen zeggen dat de mol hier wel de positie van Davey zou willen. Je kiest welke bal getrapt wordt en zo ben je in de beste positie om geld te laten mislopen. Maar Davey had zelf niet gekozen om in die positie te zitten. Al was hij niet geneigd om te weigeren. Hij maakte tijdens deze opdracht toch wel wat fouten. De ene al wat opvallender dan de andere. Star Wars niet herkennen, E.T. niet herkennen, het is toch een beetje opvallend. Zo trapt hij ook een bal weg om dan “fuck verkeerd” te roepen nog voor hij goed weg was. Hij laat ook nog eens een bal uit zijn handen glippen. Zo zijn er toch enkele honderden euro’s uit de pot gebleven. Maar Eline was anders ook niet geheel onverdacht. Tijdens heel deze opdracht was ze niet de slimste van de drie en deed ze zeker niet altijd haar best. Zo nam ze de bal niet op wanneer het perfect kon. Ze liet dan wel blijken dat ze wist dat ze niet de juiste persoon was. Annelies was dan weer dezelfde persoon die we kennen van de vorige afleveringen. Ze deed zich pijn en kon niet meer verder. “Sorry, Gilles. Ik heb mijn spier verrekt. Keihard hier!” “Ik kan niet meer lopen.”

IMG_2013

Iemand moet haar eens uitleggen wat het is om een spier te verrekken. Dat of dat ze moet stoppen met mollen! Daarbovenop liet ze daarna de bal op een cruciaal moment gewoon vallen in plaat van hem op de grond te duwen. Tussen al dit gemol van de andere drie is Robin zich aan het ergeren geweest en dreigde hij bijna zijn broek uit te doen met de maar €600 die bij in de pot kwam.

IMG_2009

De tweede opdracht:

In de tweede opdracht is de beste positie als mol die waar Eline en Davey zich in bevonden. Hier hebben ze beide duidelijk gestuurd richting die sterke positie. Je zou als mol natuurlijk ook ervoor kunnen zorgen dat de makkelijkste voorwerpen zeker lage bedragen opgeplakt krijgen. Maar wat zijn makkelijke voorwerpen? Het leek me anders zeer leep om het kussen een hoge waarde te geven. Dit is zo’n logisch voorwerp dat weinigen het zouden merken. Net zoals de vissen op tafel vlak naast hun. Davey was bij het raden van de voorwerpen een grote sturende kracht. Zo leek hij duidelijk te willen maken dat hij met een ei zit! Hij stuurde heel regelmatig naar het verkeerde of weg van het juiste. Eline leek hier niet duidelijk te mollen. Maar als ze de mol was hoef je niet veel te doen als de kandidaat naast je het in je plaats aan het doen is. Weer veel geld misgelopen! Ze gaan al straffe dingen moeten uithalen om de pot van vorig jaar te evenaren.

IMG_2014

Tussenin was er het spelletje met de molboekjes. Waar Davey wel heel opvallend het voortouw neemt om er voor te zorgen dat niemand geld uit te pot zou laten verdwijnen voor een beetje egoïsme. Een truc om zichzelf minder verdacht te maken?

De derde opdracht:

Dit was een opdracht waar de mol bijna onmogelijk uit te halen was. De voornaamste manier als mol zou geweest zijn dat je altijd manipuleerde naar de pasvragen zodat er geen geld in de pot kwam. Na Davey was het voor de andere kandidaten duidelijk dat ze voor de pasvragen moesten gaan. Anders hadden ze een achterstand op hem. Davey speelde het spel heel leep. Hij zei wel dat de andere drie het aan hun eigen te danken hadden dat hij de pasvragen kreeg. Maar de manier waarop hij zijn verhaal vertelde was minstens opvallend te noemen. Ook wist hij te zeggen dat mensen heel slecht kunnen zien als hij aan het liegen is. Zei hij niet eerder in het programma tegen Hans en Robin dat ze wel zullen zien binnen drie maanden dat hij nooit liegt?? Een leugen dus 😉 . Bij Annelies haar verhaal was het lachen!

IMG_2019

Toen ik het haar zag en hoorde vertellen leek het me zo belachelijk dat het echt niet kon. (Davey was dan ook snel om te zeggen dat hij het niet geloofde.) Vooral dan wanneer haar gevraagd werd of ze de pannenkoeken had opgerold. Telkens wanneer je in het programma te zien krijgt dat Annelies zich moet verklaren gedraagt ze zich heel raar. Niet zo’n goede eigenschap voor een mol. Dan was er nog Eline die met het verhaal kwam dat ze goed kan liegen. Terwijl ze heel duidelijk aan het liegen was. Niet door de details die ze vertelde over haar verhaal. Maar door de manier ze zich gedroeg. Het was té opvallend liegen. Een manier om iedereen te doen geloven dat ze niet goed is in liegen, een slechte eigenschap als mol dus? We weten het volgende week!

Volgende week is er de finale en dus doe ik mijn voorspelling wie de mol, wie de winnaar en wie de verliezer is. Voor de mol ga ik zoals de titel zegt voor Eline. Dat was mijn eerste gedacht en daar ben ik te snel vanaf gestapt denk ik. Maar mijn gevoel zegt dat het Davey is. Mijn gevoel heeft me echter wel eerder in de steek gelaten.  Het kan zomaar even dat mijn voorspelling van een tijd geleden op twitter gaat kloppen:

Dus dit is mijn lijst:

De MOL: Eline

De WINNAAR: Annelies

De VERLIEZER: Davey

Alle beelden zijn eigendom van VIER en Woestijnvis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.