Ikeahack-Legotafel

Met vier zonen in huis is het zo dat er veel lego in huis komt. Is het niet dat we zelf veel kopen, dan is het wel dat ze veel cadeau krijgen van anderen. Op een bepaald moment werd het zoveel dat het niet evident meer was bepaalde stukjes te vinden. Dus zochten we een oplossing om de lego ‘bereikbaarder’ te maken.

Het idee was een tafel te vinden waar ze makkelijker aan konden gaan zitten om dan veel lego binnen bereik te hebben. Een lage tafel dus. Probleem nummer één, alle lage tafeltjes zijn niet van de grootste. En om handig met lego te spelen moet je toch een beetje ruimte hebben. Oplossing voor dit probleem? Een gewone (goedkope) tafel gekocht in Ikea en de poten ingekort tot op een handige hoogte voor kinderen.

Dan kwam een tweede probleem. Op zo’n tafel kan heb je wel wat plaats, tot op het moment je een heel deel blokjes lego klaarlegt en plots heb je weer weinig ruimte. Oplossing voor dit was dat ik in het midden van de tafel een brede gleuf heb gemaakt waarin in een soort bak heb gecreëerd (met gerecycleerd hout van een meubel dat weggedaan ging worden) waarin een grote hoeveelheid blokjes en stukjes in kan.

FullSizeRender 4

En dan als laatste. Je hebt dan wel de plaats om te bouwen en de blokjes handig in de buurt. Het bouwt toch nog steeds het gemakkelijkste op de bekende groene bouwplaten. Alles blijft liggen zoals het moet waardoor iets moeilijkere constructies iets makkelijker worden. Hiervoor hebben we zes dergelijke platen gekocht en vastgelijmd op de tafel, zodat deze ook niet beginnen schuiven.

FullSizeRender 3

Alles mooi afgewerkt met een laagje vernis en een laagje verf voor de bak in het midden en we hebben een mooie Legotafel voor onze jongens plus nog wat ruimte! Sinds we deze configuratie hebben is alle Lego wat georganiseerder in de speelkamer. Jammer genoeg was de bak nog altijd iets te klein voor alle Lego waardoor er nu nog een 3 opbergdozen zijn met Lego.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.