Mlog: Annelies is de mol

Zoals beloofd zal ik van elke kandidaat zeggen waarom zij wel de mol zouden kunnen zijn en hun verdachte gedragingen of handelingen oplijsten. Vandaag beginnen, omwille van het alfabet, met Annelies.

Annelies was de enige van de finalisten die niet op de knop drukte bij de aankomst in Antwerpen. DΓ© ideale manier om je niet verdacht te maken van in het begin van het spel. Wanneer ze tijdens de eerste opdracht in Zuid-Afrika vragen moest stellen aan Eline, koos ze meermaals voor de vraag die Eline net niet wist. Haar val op de stenen met als gevolg een wond aan de knie leek me niet met opzet πŸ˜‰ . In de tweede aflevering heeft Annelies samen met Bertrand alle tijd genomen om de liedjes te herkennen, waardoor ze moesten gokken. Bij de aanduiding van de zangopdracht was ze de eerste om Eline aan te duiden om mee te zingen. Terwijl Eline duidelijk niet goed kon zingen. Toen van Annelies verwacht werd dat ze moest zingen, begon ze dat plots met een zware stem te doen. Ze kreeg dan ook een rode sticker opgeduwd.

img_1474

In de derde aflevering was het grootste staaltje mollen van Annelies, datgeen ze deed bij de museumopdracht. Niets dus! Ze stond erbij en ze keer ernaar. Als je niets doet is het natuurlijk moeilijk geld te verdienen. Door dit zware mollen ging haar sluwe manier van werken later in de aflevering een beetje in de schaduw. Ze trok alle aandacht naar haar wanneer de kandidaten moesten raden die het rode scherm had gekregen. Terwijl ze het zelf niet gekregen had. Weg geld dus! In de volgende aflevering ging Annelies verder in haar manier van werken, toekijken en vooral niet handelen. Tijdens het scrabbelen vraagt ze niet veel naar letters en maakte ze niet al te veel woorden. In aflevering vijf zagen we weer een typische Annelies die als leerkracht toch niet zo snel kon lezen in de vertaalboekjes. Wat ze vooral wel deed, was Davey en Hans naar de Turkse GPS sturen en iets later zeggen dat ze op het tweede verdiep zaten terwijl de anderen het derde verdiep zeiden. De foute dus. Bij de eerste opdracht met het bezoek was het makkelijk om te mollen door op een fout antwoord te gaan staan en anderen fout te sturen. Annelies deed beide. Wat het al bijna onmogelijk maakt om deze opdracht te doen slagen.

output_CkwY7j

Weer een aflevering verder begon Annelies met al dan niet bewust veel tijd van de luchtbel in het water op te gebruiken wanneer ze in paniek sloeg. Volgens mij was ze hier opracht in paniek. Maar toch maar mooi meegenomen voor een mol dat er veel tijd weggetikt Β is. Opmerkelijk was dat ze ondanks die paniekaanval wel haar juiste tas kon vinden. Wist de mol hier welke tas van zichzelf was? In de caravanopdracht bewees Annelies dat ze niet de beste is in het inschatten of iemand slaapt. Ook bleef ze rustig zitten in haar zeteltje terwijl Robin haar redelijk hard aan het roepen was. Op deze manieren heeft ze meerdere minuten kunnen tellen bij de niet-slapen tijd. Wanneer ze dan zelf aan de beurt was om te proberen slapen, ging ze liggen en deed ze alsof ze sliep, terwijl dit in de verste verte niet zo was. Opdracht gefaald, grotendeels door haar.

IMG_2102

Een volgende aflevering, een volgende keer dat Annelies of zich pijn deed of haar bril vergeten was. Ditmaal was het dat eerste. Na het eerste spurtje dat ze moest doen omdat de bal naar haar moest, gaf ze al aan te willen stoppen omwille van een spier die verrekt zou zijn. Om dan rustig verder te stappen. I call: mollengedrag of kleinzerig!

IMG_2013

Indien Annelies inderdaad de mol is, zal ze niet de meest subtiele geweest zijn. Integendeel! Ze molde zoveel onder het mom van, iets vergeten te zijn of zich bezeerd te hebben. Of zogezegd zo zeker van haar stuk te zijn dat ze de rest fout stuurde. Het was zo opvallend dat het niet echt verdacht was. De laatste afleveringen bewees ze nochtans heel slinks te werk te gaan. Ze weet waar ze mee bezig is en waarom. Ideaal voor een mol dus!

 

Beelden zijn eigendom van VIER en Woestijnvis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.