Mlog: Davey is de mol

Davey is de mol. Of dat is waar ik vanuit ga in deze blogpost. Davey is de mol omdat hij een joviaal persoon is en zo makkelijk binnen raakt bij de andere kandidaten. De meesten van de kandidaten zijn zich van geen kwaad bewust en vertrouwen hem blindelings. Maar gaandeweg kan hij toch wat geld uit de pot halen. Een mooie combinatie van sluw mollen en toch heel onverdacht blijven!

Waar molde hij het opvallendst of het best?

Davey was een drukker. Hij was een van de vijf die op de knop drukte in de eerste aflevering. Daarmee lag hij meteen mee aan de basis aan het mislopen van €5000. Zijn tweede opvallende gedraging was niet veel later. Bij de vraag wie wou beginnen aan de 27km lopen was Davey wel heel gretig om daar te mogen lopen. Wat hem niet lukte en uiteindelijk slagen de kandidaten in de opdracht. In de tweede aflevering vielen vooral de acties tijdens dierenopdracht op. Het hangslot vastnemen en niet zien dat het los is? Heel raar! Weer een aflevering verder was er de relatief makkelijke opdracht van de vierkanten tellen voor Davey terwijl hij op de Blob zat. Hij gaf hier een overduidelijk fout antwoord. Mollen op zijn puurst! Tijdens de museumopdracht deed Davey mee zoals moest en kon hij een beetje verrassend hun voorwerp succesvol bemachtigen. Maar hier zal hij als mol vooral mee geholpen hebben te anderen in een beschonken toestand te krijgen. In de vierde aflevering was Davey de persoon die heel snel snel zonder tactiek vertrok bij de fietsenopdracht. Hierdoor was het bij elke opdracht zoeken wie wat deed en zo werd er veel tijd verloren. Achteraf bekeken wel niet zo succesvol gemold.

IMG_2113.PNG

Ook verdacht, voor deze aflevering heeft VIER als promotie een filmpje gepost met als titel: “de mol schakelt duidelijk een versnelling hoger”. Terwijl Davey duidelijk de snelste fietser was in deze opdracht. Voor de opdracht met de GPS’en in aflevering vijf was Davey samen met Hans snel om de controle te hebben door met de auto te rijden. Jammer genoeg voor de mol werd de juiste GPS gekozen. Maar de aandacht ging die week vooral naar zijn bijdrage in de andere opdrachten. In de opdracht met het bezoek ging Davey op een fout antwoord staan en liet zo de stofbom ontploffen. Bij de opdracht voor de vrijstelling wist hij vrij snel de beste tactiek. Iets wat toch een zeer groot molgehalte had. De week erna kwam de opdracht met de quizvragen die beantwoord moesten worden met de hartslag. Davey deed het niet slecht qua hartslag, zijn antwoorden waren wel fout. Geen geld binnen via hem dus. Iets later kon hij zijn hartslag dan weer niet onder controle krijgen wanneer de mol dicht bij hem stond.

IMG_2133.PNG

In de laatste aflevering kreeg Davey meteen de ideale positie aangewezen. Hij mocht de ballen wegtrappen en bepaalde zo rechtstreeks hoeveel geld er verdiend kon worden. Hij haalde heel weinig goede antwoorden en trapte ook af en toe richting de verkeerde persoon terwijl Robin duidelijk aangaf naar wie te trappen.

IMG_2121

Bij de opdracht die daarna kwam had Davey weer een goede positie. Bij het zoeken naar objecten die er voorheen niet stonden bleef hij maar de aandacht rekken naar de eieren die hetzelfde waren gebleven. Davey moest als eerste gaan bij de opdracht rond het liegen. Hij gaf zijn medekandidaten aan dat hij de waarheid sprak en dat hij er dus niets aan kon doen dat hij de pasvragen kreeg.Maar de manier waarop hij de waarheid sprak was op zijn minst bedenkelijk en zelf manipulatief te noemen! Wanneer de andere kandidaten aan de beurt waren was Davey zeer aanwezig bij de verhoring. Zeker bij Annelies. Davey heeft hier sowieso een aandeel in het mislopen van enkele duizenden euro’s.

IMG_2126

Ik denk dat we kunnen besluiten dat Davey meer geld uit de pot heeft gehaald dan hij doet blijken bij de meesten. Een ideaal profiel voor de mol dus!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.