24u Kopenhagen met een missie

Een gewone zaterdag? Nope! Snel even naar Kopenhagen! Aankomen op zaterdag 8u en terug vertrekken zondag 8u. Vrienden bezoeken, maar vooral een doel voor ogen.

Terug naar het begin van de dag. Zeer vroeg opgestaan. Nee, belachelijk vroeg opgestaan. Snel even tot in Charleroi rijden om mijn vlucht naar Kopenhagen te halen. Voor de eerste keer met Ryanair. Mijn vooroordelen waren niet meteen goed over die maatschappij. En eigenlijk waren ze ongegrond. Al moet ik toegeven dat ik twee keer in een splinternieuw toestel zat.

IMG_7593

IMG_5170

Eens in Kopenhagen rustig richting onze vrienden hun appartement. Met het openbaar vervoer, want ginder werkt dat wel zoals het moet. Niet überstipt maar wel veel beter dan wat wij hier gewoon zijn. Heel frequente metro’s en bussen waar je kan op rekenen. Ook veel netter. Na enkele minuten meteen met de deur in huis gevallen bij de vrienden. Ik ben namens Vicky en mezelf hun gaan vragen om meter en peter te worden. Toch een beetje met een klein hartje. Vooral omdat ze eerste keuze waren en ik er toch maar even voor naar Kopenhagen gevlogen ben. Maar gelukkig waren ze duidelijk opgetogen met de vraag en zeiden ze meteen ja! Goed nieuws dus.

IMG_8868

Het dagje Kopenhagen werd plots nog leuker. Het eerste op de agenda was voetballen onder vrienden. Of eerder onder hun vrienden 🙂 . Voetbal is niet mijn sport om te doen. Telkens ik ga voetballen blesseer ik mezelf. Deze keer was niet anders. Dan maar een raar wandeltje hebben de rest van de dag door een pijnlijke voet 😛 .

IMG_2264

We hebben nadien geprofiteerd van het mooie weer door te gaan stappen aan het water om vervolgens een vegan burger te gaan eten in het centrum. Niet de beste maar smaken deed hij wel. Als dessert zijn we (op licht aandringen van mezelf) nog even gestopt aan Dunkin Donuts in het station. Gewoon omdat het kon.

IMG_7759 2

IMG_2454

Als afsluiter hebben we net als een vorige keer een film gezien. “The Big Lebowski”. De eerste keer voor mij. Waarom weet ik niet, want hij was geniaal. Missie geslaagd en enkele uren later zat ik terug op het vliegtuig naar huis!

IMG_2265

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.