Ballonnenfeestje!

Dit weekend stond het eerste tuinfeestje van dit jaar op het programma! We hadden ontzettend geluk met het weer, was het 1 dag vroeger of later geweest dan was het feestje waarschijnlijk binnen doorgegaan, maar ze voorspelden 22° en zonnig, de tuin werd dus in feest/zomermodus gezet.

Die 9e verjaardag is trouwens heel uitgebreid gevierd. Eerst met een feestje voor de klasgenootjes, daarna in de klas met cake, op de dag zelf met het gezin en afgelopen weekend dus nogmaals met vrienden en familie!

Meestal doen we een combinatie van decoratie die we klaarliggen hebben met een unieke finishing touch. Zo probeerden we deze keer voor het eerst een ballonnenboog uit. Het maken was trouwens een gezinsactiviteit de dag voordien. Dubbele fun dus!

Hoe we eraan begonnen?

We gingen naar de doe-het-zelf-zaak voor 1 flexibele en 1 niet flexibele buis, vervolgens naar Ikea voor 2 goedkope parasolvoeten en we haalden een 200tal ballonnen bij Action. Online bestelden we plastic rondjes, die zijn niet noodzakelijk maar maakten het wel makkelijker. Ook handig: 2 ballonpompen. 😉 Rik maakte het frame door de niet-flexibele buis in 2 te zagen, deze vervolgens aan de parasolvoeten te bevestigen en dan de flexibele buis in de 2 uiteinden te schuiven. Het oppompen van alle ballonnen ging nog wel redelijk vlot. We hadden verwacht dat dit meer tijd zou kosten. De moeilijkheid ligt daar om elke ballon ongeveer even groot op te pompen, en zeker niet te groot te maken. Doordat we die plastic ringetjes hadden konden we makkelijk 4 ballonnen per ringetje bevestigen en zo om de buis schuiven. Bij gebrek kan je de ballonnen per 2 aan elkaar knopen en dan per 2 rond de buis draaien.

Bij de betere ballonnenzaak kostte zo’n boog belachelijk veel vonden wij. Deze boog maakten we samen voor nog geen € 25. De parasolvoeten waren hierbij het duurst (€ 16) en kunnen we volgende keer hergebruiken. De jongens waren alvast enthousiast, zowel bij het maken, als bij het feestje. Wat wel een aandachtspunt is voor volgende keer: de ballonnen die we gebruikten konden duidelijk niet tegen de hitte van de zon. We hadden de boog een dag van tevoren opgezet, en tijdens het feestje rond 15u, wanneer de zon er recht op had gestaan, knapten de ballonnen één voor één. Volgende keer zullen we dus uitkijken naar iets “stevigere” ballonnen en ze ook nog iets minder hard oppompen.

Verder hielden we de decoratie eerder sober, zodat het niet te schreeuwerig zou worden. Als hapje maakte Rik mac&cheese (één van de lievelingsgerechten van de jarige). We zorgden voor een vlees en veggievariant. Beiden bleken in de smaak te vallen.

En dan was het natuurlijk tijd voor taart! We hadden uiteraard weer een taart gereserveerd bij onze favoriete taartenbakster, en het is weer een pareltje geworden. We kozen voor een taart in 2 lagen zodat we een chocomousse- en een aardbeivulling konden nemen.

SONY DSC

De taart oogde niet alleen mooi, maar was ook weer overheerlijk!

Daarna mocht de jarige nog zijn cadeautjes uitpakken en we sloten de avond nog af met een heerlijk knisperend kampvuurtje. Het was een heerlijke dag! We kunnen alvast beginnen met het plannen van het volgende feestje. Volgende maand zijn er immers weer 2 jarigen! 🙂

IMG_6745

Een gedachte over “Ballonnenfeestje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.