5 dingen die je als hoogzwangere niet wil horen

1. Al veel bijgekomen?

Niet dat ik mijn gewicht zo belangrijk vind. We hebben zelfs geen (werkende) weegschaal in huis.  Maar toch, de eerste keer die 6 vooraan zien staan was even slikken. Ja, ik ben meer bijgekomen dan alle vorige keren (incl. De tweelingzwangerschap). Ik hoef daar niet continu aan herinnerd te worden. 

2. “Het is voor vandaag” en “Je gaat zeker deze week bevallen”.

Niemand heeft een glazen bol, en zo’n opmerkingen raken kant noch wal. Ze maken me alleen maar nerveus. We zullen wel zien wanneer de baby zich aankondigt.

3. Rust maar veel

Alsof het dan al mogelijk is om in een druk huishouden ineens veel rust te nemen, moet ik dan binnenkort met pasgeboren baby denken: “gelukkig heb ik gerust tijdens de laatste weken, dus hoef ik nu geen slaap meer?” Helaas werkt het zo niet.

4. Ik heb compassie met u.

Om welke reden dan ook u hoeft geen compassie met mij te hebben. Ik ben een sterke, gezonde vrouw! Ik hoef geen medelijden, ook niet als ik er ondertussen wat dik en onhandig uitzie, waggel als een eend of amper recht geraak. Dat hoort er gewoon bij.

5. Oei, iemand met uw gestalte zal zeker niet gewoon kunnen bevallen.

Toch wel, bewijzen de 3 voorgaande keren. Heel vlotjes zelfs en zonder epidurale. Je bouw zegt immers niks over je bekken, en dat is waar de baby passeert. Stop dus met zulke uitspraken die tengere vrouwen onzeker kunnen maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.