Hallerbos 2017

Het stond eigenlijk al op onze to-do voor de paasvakantie, maar toen wilde het weer niet meewerken. De baby heeft zich nog steeds niet aangekondigd, en wat beweging kan geen kwaad, dus besloten we nog wat van het zonnetje te genieten en alsnog een uitstapje naar het Hallerbos te plannen. Nu zijn de befaamde bloemetjes nog te spotten, binnen enkele weken is het misschien te laat.

Nadat onze GPS ons eerst verkeerd had gestuurd kwamen we na anderhalf uur eindelijk aan op bestemming. We reden over een heel stuk kasseien, maar ook die hebben de baby nog niet op ideeën gebracht. Lucky me, want we hadden parking vlak bij! Er bleef dus nog voldoende energie over om heel wat tijd in het bos door te brengen.

SONY DSC

Vorig jaar viel ons vooral op dat het bos overspoeld was door communiefotografen. Dit jaar waren het vooral de toeristen die opvielen. Wat ons dit jaar ook opviel, nog meer dan vorig jaar, is hoe veel mensen zich toch niet kunnen inhouden om het pad te verlaten. We hadden de jongens op voorhand ingepeperd dat er op geen enkele manier van het pad mocht afgegaan worden omdat de bloemetjes anders volgend jaar niet meer teruggroeien. Dit leidde tot een regelmatig “ooh, dat mag niet hé mama, die mensen gaan tussen de bloemetjes!” Onnodig voor mooie foto’s trouwens, want ook vanop de bestaande wandelpaden zijn er opties genoeg om mooie foto’s te nemen!

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

Omdat we er net op de middag waren hadden we vers fruit voorzien voor de jongens en maakten we er nog een picknickje van! We hadden een klein zakje voorzien voor ons afval en de fruitschilletjes. Vuilbakken staan er niet in het Hallerbos, en dat is een van de charmes natuurlijk, maar wel zo belangrijk om alles netjes achter te laten.

De boshyacinten zijn ook dit jaar absoluut de moeite waard! Ze staan ook nog massaal in bloei, dus het is zeker niet te laat om te gaan kijken!

Tip: Ga zo snel mogelijk van het grote wandelpad af op een (aangelegd!) kleiner wandelpad. Daar mag immers niet gefietst worden. Op het grote wandelpad hebben we de jongens enkele keren opzij moeten trekken om niet onder de wielen van een snelle wielertoerist terecht te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.