Namiddagje cultuur in Brussel

39 weken 2 dagen zwanger, nog steeds geen baby in aantocht. Wie mij kent weet dat thuis zitten wachten niks voor mij is. Een uitstapje van enkele uurtjes kan mijn zwangere lijf nog net aan.

Wist je dat er redelijk wat musea zijn die de eerste woensdag van de maand gratis toegankelijk zijn? Ik vind het belangrijk om de jongens regelmatig wat kunst en cultuur mee te geven, wanneer dit ook nog eens low-budget kan is dat dubbele winst natuurlijk!

IMG_3512

We twijfelden even welk museum we zouden doen. Het natuurwetenschappen museum (ofte dino-museum) werd overwogen. Dat is al enkele jaren geleden én de jongens zijn zeker vragende partij. Helaas is er geen parking meer aan het museum zelf. De dichtstbijzijnde parking waar onze auto in past was toch wel een héél eind stappen. In ons geval was het ditmaal belangrijk dat we met de auto konden gaan én niet te ver moesten parkeren. Zo konden we in-het-geval-dat snel weer vertrekken. Na wat opzoekingswerk van Rik werd het het Magritte Museum. We waren eigenlijk nog nooit in het Magritte museum geweest, maar het leek ons zeker de moeite. Rik vond een parking (die geschikt was voor onze hoge auto) op 1,3km van de deur, dus die hindernis was ook haalbaar.

IMG_3508

We spendeerden een 2,5 uur binnen. Voor William had het nog wat langer mogen duren. De andere jongens hadden het toen wel gehad. Elke verdieping beslaat een bepaalde tijd uit de carrière van Magritte. We begonnen op de bovenste verdiep met de oudste werken en zakten zo naar de jongste werken. We zijn geen echte kunstkenners, maar de werken werden zeker gesmaakt. Wat een grote hit was bij de jongens was de audiotoer. Deze kostte € 4p.p. en was wel betalend. Voor kinderen is er een aparte Kids-toer met uitleg op kindermaat. Bij de werken hangt een nummertje dat ze konden intikken op het toestel. De jongens vonden het interessant en het zorgde ervoor dat we langer konden stilstaan bij elk werk. Voor de jongsten zorgde het ervoor dat ze redelijk stil en rustig bleven gedurende het ganse bezoek.

Voor ons was dit museum dus alvast een succes! Vanaf nu omcirkelen we die eerste woensdag van de maand in onze agenda en nemen we ons voor nog meer low-budget musea uitstapjes te plannen.

IMG_7695

IMG_3509

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.