Lewis’ eerste feestje

Ik vind een babyborrel een ideale manier om vrienden en familie kennis te laten maken met nieuw leven. Zodus kreeg Lewis, net zoals zijn grote broers, ook een eigen feestje. Afgelopen zondag was het al zover! Lewis werd in zijn mooiste pakje gehesen en zag er fruitig uit.

lewis

Toen we de datum voor de babyborrel voor Lewis bepaalden gingen we er nog van uit dat onze jongste spruit zich ergens rond de 38e week zou aankondigen. We mikten op ongeveer 6 weken na geboorte, liefst niet te laat in juni (toetsenperiode) en zeker niet in juli (vakantieperiode). Het pinksterweekend leek dus ideaal, én de zaal was nog vrij! Toen Lewis besloot dat hij het nog veel te goed had in de buik was de zaal al gereserveerd én de uitnodigingen al gedrukt.

Toen iedereen de uitnodiging kreeg (we verstuurden deze samen met het geboortekaartje) hadden velen dus al plannen gemaakt. Blijkbaar is het pinksterweekend een populair feestweekend want er bleken ook veel communiefeesten en andere babyborrels te zijn. We lieten het niet aan ons hart komen. Het werd een gezellige namiddag en we hadden de kans om met iedereen wat bij te babbelen.

De dagen voor de babyborrel stonden in het teken van de voorbereidingen. Tijdens de zwangerschap had ik op Pinterest al een moodboard uitgewerkt met leuke ideeën. Eindeloos veel lijstjes werden gemaakt, net zoals aantekeningen en ware schetsen over de zaalindeling. Een heel stuk van mijn bullet journal werd ermee opgevuld. Tegen vrijdag hadden we de nodige decoratie voorzien en waren alle bestellingen gedaan. Restte ons nog de nodige boodschappen te gaan doen. Dat ging in mijn hoofd vlotter dan in realiteit. Tijdens de schooluren trokken we met ons lijstje naar de supermarkt. Tegen gang 2 kwam er al protest en was ik genoodzaakt om me neer te zetten op een opstapje voor een troostvoeding. Een gang later bleek de pamper gevuld. Geen paniek, gewoon snel naar de auto voor een schone luier. Tegen dat we aan de drankrayon waren drong voedbeurt 2 zich op. Na de koeling was de volgende pamper al gevuld en hielden we het voor bekeken. Gelukkig moeten we zelden lang in een supermarkt vertoeven wegens collect&go.

We wilden graag sandwiches en een dessertenbuffet voorzien. Een aantal desserten bestelden we en een aantal maakten we zelf. Vb. Vegan Brownies bakten we de dag voordien zelf. Er was het plan om ook tiramisu te maken. Helaas begaf onze mixer het de avond voordien. Exit plan tiramisu.

Uiteindelijk was het buffet nog ruim voldoende gevuld met marsepein-taart (in thema van het geboortekaartje), flantaart, cakes met verschillende vullingen, chocomousse, pudding in verschillende smaken, fruit, vegan brownies en Dunkin’ Donuts (daags voordien gehaald in Düsseldorf). Voor bij de koffie waren er roomsoesjes, macarons en lange vingers op onze zelfgemaakte etagères. De lange vingers hadden we in glazuur en wit-blauwe muisjes gedoopt. Er was het plan om hetzelfde te doen met marshmallows en aardbeien (ideetje van Pinterest), maar dat was niet zo’n succes, en lieten we bijgevolg dus maar achterwege.

Blijkbaar is er van de etagére geen enkele foto. Rik haalde in de kringloop enkele mooie borden en de allerschattigste kopjes. Vervolgens werd alles op elkaar gelijmd met het lijmpistool. U kent het wel.

IMG_1494

Helaas geen foto van de taart voor het aansnijden.

img_1497.jpg

De watermeloen-bessen-toverstafjes hadden we vooraf al eens uitgeprobeerd. In tegenstelling tot fruitsatés overleefden deze wel de test. Fruitsatés zien er na een uurtje al niet zo smakelijk meer uit. Ook de popcorn hadden we thuis al eens uitgetest. Deze popcorn is in de zaal net voor het feest gepoft, ultra vers dus. We voorzagen verschillende sausjes. Een tip voor als je véél popcorn poft: Koel tussen 2 ladingen je kookpan terug af, anders loop je het risico dat je popcorn verbrand.

img_1498.jpg

De kom rechts bovenaan is een recept van onze kraamverzorgende, gebaseerd op het Ijslands dessert skyr. Je pureert 600 gram rode vruchten en mixt dit met 1Kg mascarpone en 2 liter volle yoghurt. Serveren met merinque. Overheerlijk!

IMG_3241

Dunkin’ Donuts, de beste én zachtste donuts ever! Gelukkig nog niet in België verkrijgbaar, want dat zou nefast zijn voor mijn lijn.

De tafels decoreerden we met Ikea. De schattige vaasjes vonden we aan 0,49€/stuk ! Ook de kaarsen vonden we in onze favoriete Zweedse winkel. Voor de tafelloper bedachten we een goedkoper alternatief. Het tafelpapier was exact 3x de breedte van de tafelloper en kostte een fractie van de prijs. Met een scherp koksmes lukte het om een rol tafelpapier netjes in 3 te snijden.

img_9103.jpg

Voor de aankleding van de zaal hadden we grote folieballonnen gekocht en ook de ballonnenboog deden we nog eens over. Er hingen ook 50 fotootjes van Lewis’ eerste 2 weken omhoog aan touwtjes met van die mini-wasspeldjes. Op pinterest zag ik nog eindeloos veel toffe decoratiemogelijkheden met balonnen, maar helaas is helium quasi onbetaalbaar!

IMG_1910

IMG_4602

img_2464.jpg

Qua kinderanimatie schoot ik wat te laat in gang en bijgevolg was plan A: Mega-Lego bouwblokken overal al verhuurd (al die communiefeesten hé). Plan B dan maar: Een grote tafel vol papier, knutselmateriaal, etc… en een stapel gezelschapsspelletjes. Ik denk niet dat de kindjes zich verveeld hebben.

Excuses voor de rommelige foto’s. We waren de hele dag zo druk bezig dat we amper foto’s hebben gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.