DIY Sojayoghurt

Nooit een fan geweest van yoghurt. Geen idee waarom. Maar onlangs kwam iemand in de familie met het idee van het zelf te maken. Ik had wel een beetje een idee van hoe dat in zijn werk zou moeten gaan. Maar hoe dat thuis zou moeten gaan? Dat niet!

Blijkt nu dat het echt niet moeilijk hoeft te zijn met Kefir. “Kefir??” Was mijn eerste reactie. Het ziet er uit als minibloemkooltjes die zacht aanvoelen. Dit zorgt voor de juiste bacteriën in je yoghurt komen waardoor je een fermentatieproces in gang zet.

Hoe ik het doe:

Ik gebruik een glazen pot. Hier doe ik de Kefir in, een anderhalve eetlepel groot. Dan voeg ik de sojamelk toe, maar niet tot boven. De pot goed sluiten en op een donkere plaats zetten. Belangrijk is, dat de kefir en de yoghurt in het algemeen niet in aanraking komt met metaal.  Na een 24 uur wachten heb je yoghurt. Wacht je wat langer, dan zal hij dikker zijn. Maar let op, door de Kefir is er een zeer laag alcoholpercentage in je yoghurt. Des te langer je hem laat staan, des te hoger dat percentage.

Wanneer je de yoghurt uit de pot gaat halen gebruik je een zeef om de Kefir hier uit te halen. Die spoel je nadien zacht af met koud water, om dan opnieuw te gebruiken.

IMG_3617

IMG_3618

IMG_3619

bloggif_59397aa518071

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.