Vegan pannenkoeken

Op het pancakesrecept van sweetsimplevegan kwam ik per toeval uit. Eigenlijk was ik op zoek naar een recept om 6 overrijpe bananen in te verwerken. Maar liefst een hele tros bananen was hier in recordsnelheid te rijp geworden. Deze lag in de fruitschaal bij de appels, peren en ananas. Waarschijnlijk de reden waarom ze te snel overrijp werden. De jongens waren niet meer te motiveren voor bananen. Zelf 6 bananen eten zag ik niet zitten en weggooien vond ik eigenlijk geen optie. Verwerken dan maar. Bananenbrood, daar had ik niet zo’n zin in. Bananencake hadden we nog maar net gemaakt voor de babyborrel en we hadden afgelopen week ook al aardig wat smoothies gemaakt om het overgebleven fruit van de babyborrel weg te werken. Ik was dus heel blij toen ik dit receptje tegenkwam. Het heeft maar 3 ingrediënten nodig, die we dan ook nog eens alledrie in huis hadden. Bovendien kon ik het maken zonder mixer. Die begaf het tijdens de voorbereidingen van Lewis zijn feestje.

Ik maakte echter 1 fout. Bij traditionele pannenkoeken maken we steeds een dubbele portie om aan de behoefte van onze jongens te voorzien. Ik verdubbelde dus ook het recept van deze vegan versie. Zo kon ik ook alle bananen in 1x verwerken. Wat volgde was een grote hoeveelheid deeg die met de garde geklopt moest worden. Juist, de mixer was stuk! Bovendien zijn deze pannenkoeken iets zwaarder dan de luchtige dunne pannenkoekjes die we gewend zijn. Ondanks dat ze heerlijk waren eet je er dus iets minder van.

IMG_0400

Het recept vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.