Plukken in den hof

Vorig jaar gingen we al eens blauwe besjes plukken met de jongens. Dat was een groot succes. Ondertussen vonden we nog een adresje van een tweede zelfpluktuin, nl. Plukhof in Wiekevorst. Zondagnamiddag hadden we zin in smoothies. Het ideale excuus om te gaan plukken! We gingen om aardbeitjes te plukken maar helaas pindakaas…alle aardbeien waren reeds geplukt. Gelukkig waren er nog rode besjes in overvloed. Die zijn ook lekker in een smoothie, zo blijkt.

De jongens kregen elk een emmertje, en dan plukken maar! Zij konden makkelijk onder de netten onderdoor stappen. Er werd dus lustig geplukt! Daarna nog even alles laten wegen bij boerin Els en dan smullen maar! Thuis verwerkten we een deel van de besjes in lekkere smoothies en een deel werd zo opgesmuld.

 

Niet alleen een leuke activiteit zo’n zelfpluktuin, maar ook heel leerrijk voor de jongens. Zo leren ze waar al dat fruit dat we in de winkel kopen vandaan komt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.