Abdijsite Herkenrode

Deze uitstap stond al lang op onze bucketlist. We kwamen per toeval op deze mooie abdij door de uitverkoop van Clavis in het voorjaar.

Eerst langs de Claviswinkel om nog een leuk kinderboek te scoren. Had ik al gezegd dat ik verslaafd ben aan kinderboeken? Ik las ooit een artikel waarin de auteur claimde dat je kind zijn IQ met één punt omhoog gaat per boekenschap. Daar zal het alvast niet aan ontbreken. haha! Het werd “De familie Opstap gaat op wereldreis” van Béatrice Veillon. Een aanrader! Ik heb trouwens geen banden noch aandelen bij Clavis, wel grote fan van hun boeken.

Onderweg naar de ingang kwamen we meerdere paren met fotograaf tegen voor huwelijksfoto’s. Een populaire plaats daar precies! De inkomprijs viel prima mee! Dankzij De Gezinsbond zelfs maar € 10 i.p.v. € 14. Die prijs was incl. de audiotour. Voor kinderen was er een koffertje met opdrachten voorzien. Het was gelukkig heel kalm en we hadden heel het museum voor ons alleen. Een privébezoek als het ware. Gelukkig want in de eerste ruimte zet Matthew het op een huilen! Het museum toont de geschiedenis van vroeger tot nu. In die eerste ruimte was het vrij donker en weerklonken er riddergeluiden. William wilde daarentegen kunnen luisteren naar de audiogids.

Gelukkig was de tweede ruimte wat lichter en draaide Matthew bij. Het koffertje met opdrachten zorgde voor afleiding. De meeste opdrachten waren gericht op “ruiken”. Vb. geblinddoekt aan 2 boeken ruiken en raden welke de oudste is. De makers van het koffertje hadden er hun werk van gemaakt. Overal waar er niveauverschil is, zijn liften voorzien. Enig nadeel, voor 2 van die liften moet je je aan de balie melden. Lewis zat ondertussen in de ergobaby, maar we hadden ook de wandelwagen mee. We wilden niet tot last zijn en gelukkig waren het telkens maar een 5tal treden. Net haalbaar om de wandelwagen gewoon te heffen.

Na het hele museum doorlopen te hebben volgde nog de inspiratie- en kruidentuin. Dat was meer naar de zin van Jake en Matthew. En ook daar was er aan kinderen gedacht! Er was een theepotten zoektocht, waarbij elke theepot een opdracht bevatte. De tijd vloog verder voorbij en toen we terug onderweg naar binnen waren kwam de museumbediende ons al tegemoet. Dat het intussen al voorbij 17u was hadden we niet in de gaten.

Bij het inleveren van de koffer volgde nog een laatste zoektocht, die naar “de schatkist van vlieg”! De jongens kregen 2 tips en al snel vonden ze het schatkistje. Dat verdiende nog een beloning!

Waar onze oudsten het vooral binnen interessant vonden, vonden onze jongsten vooral de tuin heel leuk. Het was zeker een geslaagde namiddag. Ze verkopen tickets tot een half uur voor sluitingstijd maar ik raad aan zéker meer tijd te voorzien!

Meer info op: http://www.abdijsiteherkenrode.be/

IMG_5010IMG_4989IMG_4984IMG_4983

SONY DSCSONY DSC

IMG_6635

 

Een gedachte over “Abdijsite Herkenrode

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.