Week 1

Een overzichtje van onze vakantie uitstappen zodat we hopelijk op het einde van de zomer kunnen terugkijken op een rijk gevulde vakantie.

Maandag

Overdag stond er een bezoekje aan de tandarts op de planning. Niet meteen vakantie-proof, maar wel belangrijk! Daarna reden we nog wel naar Eindhoven en ontdekten heerlijke Refried beans bij Taco Bell.

Dinsdag

We deden een slow morning. ’s Avonds haalde en installeerde Rik onze nieuwe tafel. Onze oude tafel ging inmiddels al ruim 8 jaar mee en was volledig versleten. We zijn zo blij met onze nieuwe tafel. Een volhouten exemplaar dit maal en bovendien ook nog wat groter dan onze vorige. Ik hoop dat ze 20 jaar mee gaat.

Woensdag

De planning was een museumbezoek, want het was de eerste woensdag van de maand. Elke eerste woensdag van de maand zijn redelijk wat Brusselse musea gratis te bezoeken. De logo stond echter ook op de planning en daarna hadden we niet al te veel zin meer in parkeerstress. Exit plan museumbezoek dus. Een ander idee popte in ons hoofd. Samen uit eten gaan. Het was de dag voor mijn verjaardag dus we hadden een goed excuus. In Colmar hadden ze nog een tafel vrij. We kregen een tafel vlakbij de kinderhoek. Vooroordeel over een groot gezin misschien? Of toeval? Feit was wel dat de jongens zich voorbeeldig gedroegen. Lewis huilde geen enkele keer en de grote jongens bleven netjes op hun plaats zitten. Deze mama glunderde van trots! Het was een dag met een gouden randje.

Donderdag

Donderdag was ik jarig en werd ik door de oudste 2 getrakteerd op ontbijt op bed! Zo lief! We wilden daarna graag naar de binnenspeeltuin gaan om de jongens te belonen voor hun voorbeeldige gedrag van de dag voordien. Helaas was deze gesloten omwille van het goede weer. Plan B dan maar: naar Ikea. De jongens genoten van het ballenbad en ik van chocomousse. win-win. Daarna was het plan naar de abdijsite van Herkenrode (Hasselt) te gaan, maar dat was buiten het weer gerekend. Toen we bij Ikea buitengingen bleek het hevig te onweren. Dat plan werd dus weer afgevoerd.

Vrijdag

Nieuwe poging om naar een binnenspeeltuin te gaan. Helaas, wederom bij 2 speeltuinen voor een gesloten deur. Gelukkig hadden vrienden een fijn alternatief. Het springkastelenfestival in Langdorp. 15 springkastelen verspreid over een domein met enkele specialekes. o.a. een waterkasteel waar de jongens drijfnat uitkwamen. Note to self: Volgend jaar zwemgerief meenemen! Dat we volgend jaar dit opnieuw in onze agenda zetten is een zekerheid! Jake is zijn meter eeuwig dankbaar voor deze tip.

’s Avonds kookte Rik een eerste recept uit het kookboek dat ik voor mijn verjaardag kreeg. Zoete aardappel in eigen jasje. Heer-lijk!!! Dat gaat hij nog vaak mogen maken.

Zaterdag

Een nieuwe poging om de abdijsite van Herkenrode te bezoeken. Ditmaal zat het weer mee, en hoe!

Zondag

In de voormiddag gingen de oudste twee zwemmen en in de namiddag met zijn allen naar de binnenspeeltuin. De binnenspeeltuin-belofte eindelijk voldaan. Voor Lewis was dit de eerste keer. Gelukkig is hij al wat kabaal gewoon, maar dit was toch nog van een ander kaliber. Enkel de eerste vijf minuten sliep hij. Daarna was het vooral alert op mama’s en papa’s arm zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.