Avondje Luik

Ken je dat, naar een stad rijden en eigenlijk geen idee hebben waar je kan parkeren ginder? Misschien geen goed idee in Luik! Ze hebben ginder levensgevaarlijke voorrang van rechts situaties. Niet ideaal als je aan het zoeken bent waar je moet zijn.

Uiteindelijk hebben we niet zo lang moeten zoeken hoor. We hadden Google maps ingesteld naar de b-parking van de NMBS. Dan kwam even anders uit. Na het korte zoeken plaatsten we ons op een rustige plaats. Niks aan de hand zo lijkt. Tot we ons omdraaien en enkele dames achter een raam zien staan 😛. Het is dat we geen honderd procent zeker waren dat we er mochten staan en we toch liever niet hier gezien worden als het op de terugweg donker was 😉. Iets later dan toch de parking gevonden.

IMG_0334

Een stevig wandelingetje gedaan richting Sclessin. De buurt rond het stadion van voetbalclub Standard de Liege. De rode duivels speelden hier namelijk hun wedstrijd tegen Gibraltar. Ik had een ticket cadeau gekregen voor mijn verjaardag. We hadden al gezegd voor het begin van de campagne dat we deze wedstrijd gingen zien in het stadion omdat we het record wilden meemaken.

Mede dankzij de vele goals was er veel sfeer in het stadion. De beleving is eigenlijk waar ik voor kom. Het voetbal kan me niet zoveel boeien. Maar met 9-0 is er denk ik ook niet zoveel wedstrijd aan. Natuurlijk is het wel des te leuker voor het winnende team en zijn fans! Wij dus!

IMG_5927

Wedstrijd afgelopen. Zoeken naar pendelbussen naar het station. Je zou denken dat in tijden van terreur niveau 3 de agenten wel weten waar zo’n dingen zich bevinden. Geen enkele wist het. Zelf zoeken dan maar. Gevonden na een tijdje. Overigens, als je dacht dat de lijn duur is als het ticketjes voor een enkele rit betreft. Hier was het voor een pendelbus van pakweg 7km, €2,4!

Al moet ik het toegeven, die bus was een ervaring op zich! Voetbalfans op het openbaar vervoer blijft toch iets raars. Maar deze heren spanden de kroon. Non-stop zingen en moppen tappen. Heel de tijd heel de bus proberen betrekken. Met als kers op de taart een (voor zover ik hem in het Frans ken) zeer mooie Brabanconne die vol trots werd gezongen. Hart op de borst inclusief!

giphy

Daarna was het tijd om snel even langs de drive van de Quick te rijden om iets te drinken te halen om wat cafeïne binnen te hebben voor de rit naar huis. We zijn geen twintig meer he! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.