Onze favoriete steden

  1. New York

Zonder twijfel onze absolute nr. 1! We reisden naar the big apple met zijn tweeën in 2006 en 2007 (om er te trouwen!), daarna volgden nog 2 reizen met William (2008) en William en Vince (2010). Ook met kinderen is het een prachtstad! Er zijn ontzettend veel playgrounds en er is zoveel te zien dat ze zeker geboeid zullen blijven. En als je in de januari gaat en graag shopt. Koop dan al maar op voorhand een grotere of extra koffer, je zal hem nodig hebben. Want koopjes zijn daar échte koopjes! Om nog maar te zwijgen van de hoeveelheid winkels.

P1030102P1030113

2. Berlijn

Berlijn is zo’n inspirerende stad. Kindvriendelijk, maar helaas niet zo buggyvriendelijk. Iets om rekening mee te houden! De metro is er heel net én onderhouden, maar we waren wel heel blij dat we in 2010 samen met vrienden op reis waren om de buggy overal op en af de trappen te helpen dragen. De zoo is tot de dag van vandaag onze absolute favoriet en ongeëvenaard! We zaten er niet alleen in hippe koffiebars koffie te nippen maar bezochten er ook talloze musea over WO II en de vroegere DDR. Enorm interessant! Op onze bucketlist staat nog een roadtrip doorheen Duitsland om ons verder in de geschiedenis te verdiepen.

P1040768P1040907 (2)

3. Boedapest

In 2015 boekten we vrij impulsief een retourtje Boedapest. Vluchten aan € 115 voor 6 personen deden ons niet twijfelen. Tel daarbij nog een ruim appartement, centraal gelegen voor € 176 en deze reis was goedkoper dan 2 daguitstappen. De stad voelde ons heel veilig en de meeste mensen hadden een kindvriendelijke attitude. Dit is voor ons een heel belangrijke parameter! Zijn de locals kindvriendelijk ingesteld, of wordt je overal buitengekeken? In Boedapest kookten we amper zelf. Zoek de zijstraatjes op in minder toeristisch gebied en je eet er met 6 voor minder dan € 15! Zo is er ook heel veel lekkers op de wintermarktjes onder andere de lokale specialiteit, “kürtőskalács”. Een soort zoet brood met kaneel.  De klim op de citadel was trouwens echt de moeite en ook de zoo was de moeite.

IMG_20151104_121141IMG_20151104_182943

4. Kopenhagen

Openminded én enorm kindvriendelijk. Speeltuinen, zelfs met go carts! En nee, die worden daar niet gestolen. De bevolking is daar toch net iets beschaafder dan hier. Speelgoed in zandbakken en go carts worden gebruikt door kindjes en netjes daar gelaten. Niet gevandaliseerd of gestolen. Verder is Kopenhagen ook op culinair vlak een Walhalla. Je moet er niet speuren naar dat ene veggie gerecht op de menu. Néé, ze hebben daar heuse veggie (en vegan!) restaurants! Al moet je er helaas wel iets dieper voor in je portemonnee tasten!

082 (11)IMG_2265

5. Ljubljana

Een heel compacte stad met her en der speeltuintjes. Kindvriendelijk ook! En parkeren is er betaalbaar! De stad straalt gezelligheid uit. Van de kraantjes met drinkbaar water tot de marktjes. Onveilig zal je je zeker niet voelen in deze stad.

SONY DSCIMG_20160712_140724

2 gedachtes over “Onze favoriete steden

    1. Je hoeft geen reizer te zijn om deze steden te doen. De meeste raden we eerder aan voor enkele dagen. Meer zou ik niet doen. Behalve dan New York 😀. Voor “echte” reizen nemen wij eigenlijk veel liever de auto naar het noorden!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.