Duiken? Eerder plonsje!

Wie ons kent weet dat we de zonen een beetje meetrekken in het hele digitale gebeuren. Zoveel we zelf kunnen dan toch. Dus wanneer ik zag dat een bepaalde telecomprovider een event organiseerde onder de naam “digitale duik”, heb ik ons toch maar ingeschreven. Het was nog eens gratis ook. Ze beloofden in hun reclame ons te lanceren in het digitale tijdperk.

Ik was toch een beetje benieuwd naar wat het ging zijn. Vooral dan waar de focus werd gelegd. Zelf dacht ik dat het een mix ging zijn tussen huidige technologieën en wat er komen zal. Zo stond er te lezen dat ze bijvoorbeeld introducties gingen geven in het VR gebeuren. Ook kon je gaan vliegen met een drone en ging er een stand van Technopolis zijn. Kortom, ik had toch wat verwachtingen van dit evenement als lichte techneut.

Nu nog William en Vince warm krijgen voor het gebeuren. Niet moeilijk bij die eerste, een kleine ramp voor die tweede. Eens ginder overwint het gebeuren van de twijfel. Ze zien veel dingen tegelijk en zijn nieuwsgierig. Meteen naar de stand van Technopolis gegaan. De proefjes die je er kon doen waren duidelijk de eerste de beste die ze konden vinden. Weinig vindingrijk en niet echt gericht op een grote groep mensen. De medewerkers van deze stand hadden er ook niet zoveel zin in leek me. Een beetje uitleg was te veel gevraagd. Volgende stand dan maar. De Ketnet stand. Hier kon je meerdere dingen doen. Een theater bekijken in het thema van heel het gebeuren. Maar ook knutselen zoals Helden van het gelijknamige programma. Een hologram van een klein beetje plastiek. Niet moeilijk, ook niet voor de jongens. Enkele minuutjes later stonden we daar dan ook weer buiten. Om de jongens tevreden te krijgen dacht ik dan maar naar de Playstation stand te gaan. Wat uiteindelijk niet meer bleek te zijn dan een stuk of 10 PS4’s waar je cliché spelletjes kon op spelen en nog eens twee consoles met een quiz op. Hier had ik toch ook veel meer van verwacht. Sony is zo goed bezig met VR gaming meer te maken dan een gimmick en dan tonen ze het niet eens op een dergelijk event. Jammer.

IMG_4731

IMG_7116

Eten dan maar. Lekker hip betalen met een chip in je bandje. Maar zelfs hier waren ze niet helemaal mee. Niemand van de mensen aan de kassa of toog wist eigenlijk goed waar je die chip moest houden om op te laden of te betalen. Beetje raar voor de derde dag van het event, niet? Desondanks een oa lekker kommetje pasta en een froyo kunnen eten.

IMG_0387

De jongens vonden het uiteindelijk nog het leukste dat twee van de vier Helden van Ketnet aanwezig waren. Ik denk dat ik kan stellen dat ze dan niet hun doel behaald hebben. Want in dit digitale tijdperk zijn er zoveel indrukwekkende dingen aan de gang. Het was natuurlijk een gratis evenement. Iemand moet het betalen. Zo realistisch ben ik wel. Het was alleen jammer dat de standhouders niet verder zijn durven of willen gaan dan dit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.