Astroclub met Frank Deboosere

Iets geeky hoor ik je denken! Toch niet…. of nee toch wel een beetje. Maar mega-interessant! Het vindt elke laatste vrijdag van de maand plaats bij volkssterrenwacht MIRA. Gisteren was ik met William gaan ontdekken wat dit allemaal inhield.

Frank Deboosere doet een lezing (dat klinkt te saai voor wat het is) over de brede materie die het heelal wel is. Gisteren sprak hij specifiek over sterren. Over hoe ze ontstaan, sterven en er tussenin. Zelf weet ik al wel wat hierover. En toch werd het zo gebracht dat het heel boeiend was. Maar William was heel geïnteresseerd. Hij vond het wat lang duren, een uur. Maar hij leerde heel wat bij. Mede dankzij de visuele ondersteuning die Frank voorzag.

Naast de astroclub is het eigenlijk sowieso heel interessant om eens naar het MIRA te gaan. Al was het maar om eens te ontdekken wat voor materiaal er gebruikt wordt (en dan moet hun nieuwe 50cm telescoop in april nog komen). Er zijn heel vriendelijke mensen die je uitleg geven over hoe het allemaal in zijn gang gaat wanneer je naar de hemel gaat kijken.

Het naar de hemel kijken was ons gisteren door het slechte weer niet gegeven. Maar we komen dus zeker terug!

2 gedachtes over “Astroclub met Frank Deboosere

    1. Veel hangt af hoe het kind in kwestie tegenover nieuwe dingen leren staat. Er zijn stukjes dat ze op die leeftijd minder boeiend gaan vinden. Maar eens ze de maan of een nevel rond een gestorven ster door een telescoop zien zal het zeker wel minstens enige interesse opwekken. De astroclub in Grimbergen specifiek is voor kinderen natuurlijk goed door de energieke manier waarop Frank Deboosere iets kan vertellen.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.