Declutteren brengt rust

Al sinds enkele jaren heb ik een fascinatie voor minimalisme. Ik hou soieso niet van rommel, dus het idee van minder spullen brengt me rust. Minder dat afgestoft dient te worden, minder dat verloren kan gaan, stuk kan gaan, etc… Ik probeer dus de spullen die ons huis binnensluipen te beperken. Helaas ben ik niet heiliger dan de paus…

Ik begin hierin een patroon te ontdekken. Tijdens een zwangerschap nemen de hormonen het over van mijn rationele denken. Als uit een oerinstinct sleep ik massa’s spullen het huis in. Sommige bruikbaar (stockpile houdbare voedingswaren) andere iets minder (2 flesverwarmers – Ik geef borstvoeding nota bene). Na de geboorte, ongeveer gelijk met het zakken van het hormoonpeil, begin ik me te storen aan al die spullen…En dan dien ik dus veel te declutteren. Elke keer post-zwangerschap nam ik me voor om me nooit meer te laten vangen. Tja, hormonen zeker?

Tijdens de afgelopen zwangerschap deden we onze tweede wagen weg. De garage was een tijdlang leeg. De stockpile stond netjes gesorteerd in rekken. Stilaan veranderde dat. Die lege garage was ideaal om “even” het overtollige speelgoed uit de speelkamer op te bergen. Teveel speelgoed in een ruimte werkt immers averechts. Dan speelt er niemand. Die overvolle garage werkte ons al een tijdje op de zenuwen, tot afgelopen vrijdag. Kortelings wordt het materiaal voor de badkamerverbouwing afgeleverd. Doemscenario’s van al deze spullen in de living kwamen in me op. Zodoende moest die garage dus zo snel mogelijk leeg!

Alle te-kleine-kleertjes en overbodige babyspullen deden we naar Moeders voor Moeders in Borgerhout. Een aantal spullen gingen naar de kringloopwinkel en er volgde een tripje naar het containerpark. De garage is intussen klaar om de levering te ontvangen.

Waar ik wel nog mee worstel is de dozen vol knutselwerkjes. Tot nu toe hield ik zowat alles bij, en dat resulteert in een achttal grote dozen vol. Ik kon het gewoon niet over mijn hart krijgen om die mooie tekeningen en knutselwerkjes weg te gooien. Aan dit tempo gaan we over tien jaar een opslagruimte mogen huren. Ik ben dus nog volop zoekende naar een oplossing hiervoor. Iemand tips?

3 gedachtes over “Declutteren brengt rust

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.