Onze thuis ver van huis

Dit jaar gingen we nergens heen. Niet in de paasvakantie, niet in de zomervakantie, niet in de herfstvakantie en niet in de kerstvakantie. Niet met het vliegtuig en niet met de auto. Dat beloofden we onszelf. Meermaals heeft de cursor op “boek deze vlucht” of “boek dit verblijf” gestaan. Telkens waren we sterk en hebben we onszelf ingehouden.

Je voelt het al aankomen. Tot enkele dagen geleden dus. De knop was ingedrukt. En naar waar anders gaat het dan Denemarken. Onze thuis ver van huis. Dit wordt de zesde keer dat we naar daar gaan. Er is eigenlijk nog maar één regio die we nog niet ontdekt hebben, Sjælland of anders gezegd Seeland. In het oosten van het land maar niet Kopenhagen. De Grote Beltbrug over dus. Duur brugje (al valt dat nog mee t.o.v. de Sontbrug tussen Kopenhagen en Malmö), maar wel telkens indrukwekkend. Zeker als je geen wind gewoon bent op de zijkant van je auto 😉 .

De bedoeling is even terug te trekken van de alledaagse drukte en dat te combineren met enkele gerichte activiteiten. En als de goesting bovenkomt naar buiten te trekken. Maar gezelschapsspellen staan zeker op de inpak lijst. Hopelijk gunt Lewis het ons ook een beetje uit te slapen.

SONY DSCIMG_20160407_140319

2 gedachtes over “Onze thuis ver van huis

  1. Je kan ook de ferry pakken tussen Puttgarden en Rodby (zo doen wij het meestal maar wij overnachten dan eerst in Noord-Duitsland). Onderweg kan je dan nog Mons Klint (wel een redelijk ommetje) of Stevns Klint meepakken. En dit is een poos geleden ook mijn rader gepasseerd: http://campadventure.dk/udsigtstaarn-camp-adventure-park/ maar ik denk dat dat nog in aanbouw is. Het Lego museum zou wel moeten open zijn nu, maar dat is wel uit de richting.
    Dit vond ik ook nog in onze archieven: http://blog.vierenveertig.be/2013/08/28/denemarken-dag-5-een-roadtrip-in-odsherred/

    Geliked door 1 persoon

    1. We hebben eigenlijk even getwijfeld over welke route te nemen. Het is langer langs Odense. Maar op de A1 richting Puttgarden (rond en na Hamburg) zijn werken aan de gang op het moment van vertrek. Waardoor we twijfelden of de ferry naar Rødby wel zo interessant zou zijn. Komt daarbij dat Vicky niet bepaald fan van boten is. Welke we gekozen hebben zal je sowieso nog wel horen 🙂.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.