Dieren in nood

Na een keer of twaalf het vergeten te zijn of iets tussen te komen ben ik dan toch eindelijk met William naar een kinderlezing geweest in Technopolis. Maandelijks organiseren ze dit. Telkens met een ander thema.

Vandaag was het, “Dieren in nood”. Er kwam een bioloog spreken van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Hij bracht een luchtige uitleg over hoe dieren belang hebben aan een natuurlijk habitat en hoe wij daaraan kunnen bijdragen door onze tuin niet klinisch te onderhouden. Yay me voor het minimum onderhoud van onze tuin 😀 . Maar ook werden de kinderen geprikkeld om dierengeluiden te raden die eigenlijk veel kunnen voorkomen in onze contreien, zoals de vos. Voor sommige delen van de lezing werden er kinderen betrokken. William was er niet zo happig op mee te doen aan dat deel 😉 .

IMG_3063IMG_8235

Op het einde krijgen de kinderen dan weer de kans vragen te stellen. Wat had ik medelijden met die Bioloog. Moeilijke vragen dat hij kreeg! En toch steeds antwoorden geformuleerd krijgen. William vond het heel interessant en wil zeker terug gaan. Het volgende thema dat hem boeit is binnen twee maanden, “Hoe maak je games?”

IMG_2228

Een gedachte over “Dieren in nood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.