Bieden op daguitstap

De meesten onder jullie zullen het al wel kennen of de reclame op tv gezien hebben. Websites waar je kan bieden op daguitstappen (en veel meer). Nooit gaan kijken als je niets specifieks nodig hebt. Je zal alleen maar dingen willen kopen die je niet nodig hebt.

Maar in ons geval hadden we afgesproken met vrienden om naar Plopsa Indoor te gaan. En om dat 6 maal €19,99 meer dan genoeg is voor een dagje gingen we op zoek naar goedkopere tickets. Van samenaankoop tarieven tot online korting. Maar dan toch eens naar die website gegaan om te kijken of we niet tickets goedkoper konden aankopen via bieding aan een betere prijs.

Het goedkoopste tarief dat we buiten deze website vonden was €14,99. Op de biedingsite starte het steeds op €0 voor 2 tickets. Niet onbelangrijk is dat bij elke aankoop op deze website €5 administratiekost aangerekend wordt. Dus je start eigenlijk aan €2,5 per persoon. Twee avonden snel gekeken hoe hoog de meeste tickets gingen en hoe mensen bieden. De tactiek was al snel duidelijk, laag (lees: onrealistisch) bieden, en dan komen de snipers in de laatste seconde. Vooral niet maar een eurotje bieden boven het huidige hoogste bod en hopen dat niemand toevallig meer heeft geboden. Maar doorgaans gingen de twee tickets weg aan 16 a 24€ + kosten. Ook een handig feit is, dat als je op deze manier tickets “wint” je er extra mocht kopen aan €13,75 per ticket.

Uiteindelijk hebben we tickets gekocht aan €27, €22 en €27,5. Samen dus €76,5 of €12,75 per persoon. Toch een aardige korting op de kassaprijs. Ondertussen zijn we al gegaan en hebben de jongens heel hard genoten van het dagje Plopsa Indoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.